Felsökning System Servostyrning på en 1975 Chevy C-10

Kraften styrsystem som används i en 1975 General Motors Chevy C-10 lastbil är fortfarande används på vissa lastbilar idag. Den består av en servostyrning pump som drivs av en rem, en högtrycksslang som bär vätska servostyrning till en styrning sektor (ofta kallad en styrväxel) och en flytande returslangen. Alla dessa delar består systemet servostyrning och måste arbeta tillsammans för att styra fordonet. Instruktioner
1

Höja huven på lastbilen. Inspektera drivremmen. På äldre modeller det finns flera band, och var och en måste vara tät. Om bältet är sprucken och vittrad eller lös och halka, byt ut den.
2

Inspektera slangar servostyrningen. Det finns två slangar anslutna på baksidan av pumpen. Den ena är en högtrycksslang som är gängad in i en stor, en-tums mutter. Denna armerad slang skickar vätska till styrningen sektorn. Eftersom det är under högt tryck, är det en benägenhet att läcka över tiden och är en vanlig reparation objekt. Byt ut den om den läcker.
3

Undersök lågtrycksslang. Det läcker sällan eftersom det är absolut en fluid returslang som leder vätska från sektor till pumpen. Den har inte en gängad montering på baksidan av pumpen och hålls på plats med en klämma. Även osannolikt, byt ut slangen om den utvecklar en läcka.
4

Kontrollera styrningen sektorn. Det finns bara en plats som kan orsaka allvarliga problem, eftersom det är den utgående försegling anordnad direkt ovanför Pitman arm. Denna arm överför vänster och höger styrning rörelse, och styrservoolja kan läcka ut efter år av tjänsten. Byt styrningen sektorn om det finns en läcka.
5

Kontrollera pumpen. Om det läcker från den främre tätningen sitter bakom remskivan, byt ut den. Om den är full av vätska och gnäller eller gör ett gnisslande ljud, byt pumpen. Om skivan är böjd och vickar, byt ut den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65751.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.