Symtom som din bil behöver en Alignment

En bils anpassning syftar på hur vinklarna på hjulen justeras. När en mekaniker utför en justering, justerar han vinkeln av hjulen till rätt vinkel till marken och till varandra. Veta när du behöver en anpassning får inte vara självklart, men det är en viktig del av fordonsunderhåll. Dålig anpassning kan leda till för tidig däckslitage och problem styrning. Dra åt sidan
p Om din bil har en tendens att glida mot mitten av vägen eller drivor mot vägkanten, då kan du ha en anpassning problem. Du kan hitta dig själv hela tiden sätta press på hjulet för att hålla bilen i rörelse i en rak linje. Anledningen en bil drar snett är ofta på grund av camber av hjulen. Camber avser den vinkel med vilken hjulen är uppradade med vägen. Om du tittar på hjulen från framsidan av bilen, kan toppar av däcken pekar något inåt eller utåt. Om de är närmare upptill än nedtill, så har du negativ camber. Om överdelen av däcket lutar utåt, är denna positiva camber. Minsta lilla fel justering camber gör att bilen att svänga åt ena eller den andra. Korrigera denna anpassning frågan bör hålla bilen rullande rakt fram.
Irrande

Medan en felaktigt inriktad bil kan konsekvent dra åt sidan på grund av camber, kan det också ha andra problem med styrningen på grund av Caster. Caster är vinkeln av styrningen pivot. När den betraktas från sidan, kan gjutmaskinen medföra att styret svänga för att luta sig bakåt eller framåt. Om styrningen pivot är alltför negativ, vilket betyder att den lutar för mycket bakåt, då bilen kan ha en tendens att vandra på vägen medan du kör. Detta gör styrningen i en rak linje en ständig kamp. Om den är placerad för långt fram, eller positivt, det kan göra styrningen ryckig och alltför stel. Addera ditt däckslitage

En av de mest uppenbara symtomen av snedställning är däckslitage. Den camber samt toe-in kommer att påverka hur ett däck slits. Toe-in är avståndet mellan den främre kanten av de två främre däcken och den bakre änden av de två framhjulen. Om däcken är inriktade felaktigt med avseende på toe-in eller välvning, så kommer det att göra att området av däcket överutnyttjades att bära snabbare. Kraftigt slitna slitbanor på utsidan av däcket kan betyda camber är för positiva, eller det finns för mycket toe-in. Inside slitage skulle tyda på motsatsen anpassningen problemet.
Vanlig missuppfattning

En vanlig missuppfattning om dålig inriktning är att det orsakar skakningar medan du kör. Skakningar eller vibrationer, när du kör bil, ofta orsakas av en utsliten däck som är av rund eller obalanserade däck. Slitna däck kan inledningsvis vara ett resultat av en anpassning problem, men den skakar sig är på grund av den av däck, inte justeringen själv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65741.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.