Instrumentpanel Problem i en 1969 Mustang

Äga en klassisk muskel bil kan vara en spännande upplevelse, men det är ofta inte utan vissa enstaka frustrationer. År 1969 var material och metoder för Ford elektriska system och komponenter något primitivt i jämförelse med modernare rigg. Den faktiska utseendet av kretsen bakom instrumentpanelen kan förvirra reparation insatser, snarare än att kasta något upplysning. De mätare och indikeringslampor åberopats för säker drift kan visa problem som verkar trotsa logik. Det finns, som alltid, djävlar i detaljerna, men några enkla överväganden kan hjälpa till att få spökena ur instrumentpanelen på din "Stang. Running on Empty

oberäkneligt beteende av bränslet och temperaturmätare kan vara fel av en defekt konstant spänningsregulator, eller CVR. Regulatorn monteras på baksidan av instrumentpanelen är tänkt att dämpa elektriska ingångar till mätarna. Det fungerar till stadiga spårvidd avläsningar som annars skulle reagera ständigt små variabler, liksom plötsliga bränsle rörelser i bensintanken vid acceleration eller kurvtagning. Regulatorn är inte större än tummen, och det kan misslyckas på olika sätt som kan medföra vissa mätare inoperabel eller orsaka osannolika avläsningar.
Tryckta kretsar

Elkraft är distribueras till alla mätare och lampor på instrumentpanelen med tryckta kretsar. De metalliska banorna är tryckta på ett ark av plast och laminerad med ett annat ark av samma material. Lagren kan skilja över tiden och bryta kretsarna där de dras isär. Det kan vara möjligt att laga trasiga kretsar med lod eller tråd, men förändringar i kretsresistansen kan skada komponenter eller orsaka en elektrisk brand i instrumentpanelen. Den mest tillförlitliga åtgärd skulle vara att ersätta den tryckta panelen krets plast.
Belysning vägen

instrumentpanelen lamporna drivs genom de tryckta kretsarna och de små lökar är föremål för samma fel du kan hitta i en sträng av julbelysningen. De kan växa dim, eller bara sluta fungera en efter en. Bristen på belysning kan undgå meddelande tills den når en punkt där mätare är omöjligt att läsa på natten. Vissa lampor på vissa platser är försedda med lock som färga uppvisade ljuset, medan andra är bakom färgade linser, som blinkers. Byt ut alla lampor på en gång för att säkerställa jämn spänning distribution och jämn belysning.
Gnisslande Genom
Hastighetsmätare kabel underhåll bidrar till lång livslängd.

Ett gnisslande oljud i instrumentpanelen som verkar sammanfalla med ett darrande hastighetsmätare nål kan orsakas av kabeln som aktiverar mätaren. Kabeln är innesluten i ett hölje som ansluter till baksidan av instrumentpanelen. När smörjning saknas, kan kabeln snedvrida och skaver mot huset. Ortodoxa underhåll kräver avlägsnande vid överföringen änden av huset. Men du kan koppla bort huset från baksidan av instrumentpanelen och spraya ett smörjmedel i den öppna änden av huset. Använd den lilla röda pipett eller halm, kommer det med en burk av kabel smörjmedel för att injicera produkten. Torka bort överflödigt fett för att undvika kontaminering av hastighetsmätaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68530.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.