Hur berätta att din främre Struts behöver bytas på en Honda Civic

Honda Civic är en populär bil tack vare sin pålitlighet, byggkvalitet och sparsam gasförbrukning. De flesta Samhällskunskap råkar också vara roliga bilar att köra. De främre stagen på en Civic är avgörande för dess hantering. Över tiden, stöttor börjar bära, vilket resulterar i en mjukare åktur, dålig hantering och en bullrig och komprometterad suspension. Det är relativt lätt att avgöra om din Civic s struts är fortfarande bra, användbar form. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

köra bilen över en krokig väg och se hur den hanterar. De främre stöttorna bör ge en relativt mjuk gång, även över ojämna vägavsnitt. Om stagen studsa upp och ner, gör kraschar och mal ljud, och styrningen känns lös, stagen är troligen dåligt.
2

Utför en serie kurvtagning manövrar i din Honda på en pigg takt se hur bilen hanterar. När du vrider på ratten i ett hörn, bör den främre änden reagera relativt snabbt, och behandlingen ska kännas stabil och förutsägbar. Om bilen lutar kraftigt och känns lös snarare än stabil och säker, stagen är sannolikt förbi deras livslängd.
3

Testa styvhet och beteende stagen genom att trycka ner på hörnen av bilen. Stå nära ett hörn och tryck på fender strax ovanför hjulet med händerna. Om stagen är i bra form, bör de vara relativt svårt att trycka ner. När du trycker på hörnet av bilen ner, bör staget komprimera och sedan stiga tillbaka upp snabbt och smidigt, kommer till ett stopp utan överdrivet studsande. Om strut stiger långsamt, är lätt att studsa upp och ner och inte kommer till ett mjukt stopp när du trycker på hörnet av bilen ner, stagen förmodligen slitna. Testa båda sidor av bilen.
4

Inspektera stagen för skador. Lossa lug muttrarna som håller framhjulen till bilen. Lyft bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar. Inspektera kroppen hos stöttan, från toppen till botten. En strut som är i god form kommer inte att läcka vätska från strut bostäder. Men om strut blåses ut från överdriven användning kan det finnas en läcka vätska på kroppen på staget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65356.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.