Blåst Headgasket Symtom i Honda Accord

Sedan introduktionen 1976 Honda Accord har fått ett rykte som en pålitlig bil. Oavsett, kan motorproblem förekomma, särskilt i äldre modeller eller fordon som omfattas av felaktigt underhåll. Ett sådant problem är en läckande eller blåst topplockspackning, och det är viktigt att känna till tecken och symtom på detta problem för att undvika en allvarlig och potentiellt dyra problem till repair.The topplockspackning bildar en tätning mellan motorblocket och motorns kåpa. Det måste hålla gaser motoravgaserna, motorolja och kylvätska separeras på sina rätta ställen. Symptomen på en läckande eller blåst topplockspackning är oftast resultatet av dessa vätskor blandning. Vätska från motorn

utseende olja eller kylvätska på utsidan av motorn vid gränsytan mellan motorblocket och huvudet locket kan vara ett tecken på en läckande topplockspackning. Om vätska syns i detta område, torka av den och kör motorn en stund för att se om vätskan igen för att bekräfta att det är en läcka, och inte resultatet av ett spill.
Avgasrör Rök

blå rök från avgasröret är ett tecken på att olja läcker in i cylindrarna. Tjock vit rök, eventuellt tillsammans med en sjuklig söt lukt, kan vara ett tecken på att kylvätska läcker in i cylindrarna. Båda kan eventuellt ha orsakats av en läckande topplockspackning.
Skum eller slam i olja

Skum eller slam i motoroljan kan vara ett tecken på att kylvätska läcker in i oljan. Kontrollera utseendet på oljan på oljestickan. Om det ser mer ut som kola pudding än motorolja då oljan kan vara förorenad med kylvätska. Titta in i oljepåfyllningslocket och kontrollera om tecken på skum eller slam. Addera Dirty Kylvätska

Olja läcker in i kylvätskan kommer ge en mörk, oljig utseende kylvätska och kommer att orsaka en oljig avskum på kylvätska ytor. Öppna locket kylvätskebehållaren (kylarlocket på äldre modeller) och kontrollera utseende och tillstånd av kylmediet.
Bubblor i kylmediet
avgaser

Engine gaser läcker in kylkanalerna kommer att resultera i bubblor och skumbildning i kylfluid. Med motorn kall, öppna kylvätskebehållaren lock (kylarlocket på äldre modeller). Starta motorn och låt den värmas upp till den punkt där termostaten öppnas och kylmediet börjar cirkulera. Ha någon rev motorn några gånger och leta efter bubblor i cirkulerande kylvätska.
Trög Engine Performance

En blåst topplockspackning kan leda till förorenade tändstift och minskas motorkompressionsbroms, vilka båda kan orsaka grov drift och trög prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65377.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.