Felsökning av en Pontiac Bonneville Crank sensor

Felsökning en vevaxel sensor på en Pontiac Bonneville till diagnos intermittent eller något utom räckhåll eller oregelbundna signaler kräver en diagnostisk analysator med en räckvidd, såsom en Tech II eller en Vantage. Kostnaden förbjuder den genomsnittliga personen från att köpa en för personligt bruk. Detta förfarande kommer att riktas på att diagnostisera en vevaxel sensor misslyckande, utan som fordonet inte skulle köras. Veven sensorn levererar de nödvändiga signalerna till datorn att köra tändsystemet. Det är dock en av många objekt som kan orsaka att motorn inte starta. Saker du behöver
Voltmeter
kod scanner
Visa fler instruktioner
1

Anslut en streckkodsläsare, som kan köpas på någon Biltema, i OBD porten placerad precis till vänster om ratten och under den främre delen av instrumentbrädan. Vrid tändningsnyckeln på och tryck på knappen "Läs" på koden skannern.
2

Record några koder som visas på koden skannerskärmen och korsreferens några koder med koden som medföljde det code scanner. Koden bladet kommer att ge definitioner av några koder. Om vevaxelsensor är dåligt, bör det finnas en kod som anger "Crank sensor, ingen signal eller utanför området." Sensorn kan fortfarande vara dåligt teoretiskt, och datorn har inte haft tid att ställa in en kod. Om det finns några andra koder, de bör behandlas först om de avser symptomen. Vrid nyckeln off.
3

Placera modulen tändningsstyrning, vilket är ganska platt, rektangulär platta under förpackningar tändspolen. Den Pontiac Bonneville har en fördelarlös tändning. Därför sänder vevaxelsensor skickas en signal till tändningen styrenheten beträffande lokaliseringen av vevaxeln i förhållande till övre dödpunkten på kompressionstakten för antalet en cylinder. Tändningen styrenheten analyserar denna signal och skickar den till datorn som i sin tur skickar en signal tillbaka till tändningen styrmodulen med timing för spolen tändningssekvensen. Det är viktigt att känna till verksamheten och vad du letar efter.
4

Stå rakt framför bilen. Tändningen styrenheten och förpackningar spole ligger på vänster sida, vilket är den främre delen av motorn. Modulen är framför ventilkåpan med ledningar kontakten mot dig. Det kommer att ha ca 10 trådar i kontakten. Du är bara intresserad av de tre första från vänster. Vrid startnyckeln på med motorn avstängd. Placera den svarta ledningen på voltmetern på någon god jord. Använd den röda ledningen att sondera den tredje tråden från vänster som är vevaxeln sensor minuspol. Koppla inte bort kontakten. Använd sonden att tränga igenom kabeln. Voltmetern ska visa 100mV eller mindre, inte mer. Om avläsningen är högre, är sensorn dåligt och behöver bytas ut. Om avläsningen ligger inom gränserna, fortsätt till steg 5.
5

Kontrollera den första tråden på vänster på samma sätt med hjälp av voltmeter sonden att tränga tråden. En läsning av 12 volt bör vara närvarande, om inte, är det tändningen styrmodulen dåligt. Om spänningen är bra, problemet någon annanstans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65224.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.