Stalling Problem med en 1995 Oldsmobile Aurora

År 1995 debuterade Oldsmobile s full-size lyx sedan, Aurora,. Bilen erbjuder starka prestanda på vägen, liksom ett antal vanliga funktioner för att göra passagerarna bekväm. Om din 1995 Aurora har problem med motorstopp, finns det några potentiella orsaker till problemet. Vakuum Leak
p Om det finns en läckande vakuumslang eller en blåst huvudet eller insugningsröret packning på Aurora, kan det mycket väl vara en källa till de kört fast problemen. Pop huven på bilen och inspektera varje slang med en klämma, vilket gör att ingen är sprött. Också kontrollera varje slang anslutningar för att se till att de är säkra. En bil butiken kan också hjälpa till i sökandet efter ett vakuum läcka, särskilt de som är svåra att hitta.
Exhaust Obstruktion
p Om det finns ett hinder i avgassystemet av Aurora, kommer motorn stanna ute. Eftersom motorn fungerar på trycket, om avgaserna inte kan fly, kan frisk luft och bränsle in inte motorn att hålla förbränningsprocessen går. Hindret kan vara så enkelt som ett föremål som ingivits i avgasröret av fordonet, eller det kan vara från en igensatt katalysatorn. En kvalificerad auto tekniker ska kunna hitta källan och åtgärda problemet.
Airflow Sensor

massa luftflöde sensor i Aurora ligger i luftintag, strax före spjällhuset. Massan luftflöde sensor mäter hur mycket luft som kommer in genom luftintaget, som bilens dator använder för att justera luft /bränsleblandningen för att uppnå optimal förbränning i motorn. Om sensorn är skadad eller smutsig, kommer det inte att skicka rätt information till bilens dator. Om inte tillräckligt med luft kommer in i motorns cylindrar, kommer motorn choke och stall.
Motorkompressionsbroms

äldre motorer kan förlora sin komprimering, vilket orsakar kört fast problem. De kolvringar eller cylindrar i motorn kan slitas ut med tiden, vilket orsakar läckage i motorn. Dessa läckor gör det svårare för en gammal motor för att hålla igång och kan så småningom leda till att motorn stannar ute. En automatisk tekniker kan utföra en kompression kontroll på motorn för att se om detta är orsaken till problemet. Om det är orsaken, kommer en motorrenovering korrigera situationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64902.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.