Felsökning av en 2001 Dodge 3500 Lastvagnars Luftkonditionering

Diagnostisera ett luftkonditioneringssystem i en 2001 Dodge 3500 är en måttligt krävande process och kräver viss fordonsindustrin kunskap. Proceduren tar i de elektriska och mekaniska aspekter av luftkonditioneringssystemet. Att felsöka en 2001 Dodge 3500 lastbilens luftkonditionering, måste den fyllas med freon. Om Freon är låg eller ingen freon i systemet, fyll den före start av diagnostiska förfaranden. Saker du behöver
Set med luftkonditionering mätare
Voltmeter
Luftkonditionering läcka-detektor dye kit
Luftkonditionering läcksökare, mekanisk sniffer
Mutter förare
Reclaimer

Visa mer instruktioner
1

Starta fordonet och slå på systemet luftkonditioneringen på. Styr den inre fläkten för att säkerställa att fläkten fungerar korrekt. Hanterar manöverpanelen för att se till att avluftningen positionerna fungera korrekt. Om fläkten inte fungerar, kontrollera säkringen. Om säkringen är bra, använd voltmeter fläktmotorn resister om makten. Om det finns ström till resister, kontrollera strömmen till fläktmotorn. Om det inte finns någon ström till fläktmotorn är fläktmotor resister dåligt. Om det finns ström till fläktmotorn är fläktmotor dåligt. Om vent kontrollen inte fungerar korrekt, är kontrollpanelen dåligt.
2

Öppna huven med motorn igång och kolla för att se om kompressorn arbetar. Om det inte fungerar, kan det vara lite på freon och låga sidan ventilen har stängt av kompressorn. Om den är på, kontrollera temperaturen på låga sidan linjen, vilket är den största diameter linje. Placera en hand på linjen, det borde vara frigid. Om den låga sidan linjen inte kylig, kan det finnas en blockering också i systemet. Kontrollera att se till att fläkten fungerar korrekt. Placera en hand framför kylaren, mellan den främre stötfångaren och framför kylaren, och känner om luft sugs in i kylaren. En dåligt fungerande fläkt eller blockerat luftkonditionering kondensorn kommer leda till att systemet inte fungerar.
3

Stäng av motorn och anslut mätarna genom att haka på den blå linjen till den låga sidan linjen, som är den största i diameter. Den Schraeder Ventilen kommer att ha en blå mössa på det. Den röda linjen blir ansluten till den lilla, höga sidan linje. Den bör ha en röd mössa på sin Schraeder ventil. Kontrollera båda ventilerna på mätaren är i avstängt läge.
4

Starta motorn och aktivera luften igen. Kontrollera avläsningen på mätarna. Normal spårvidd avläsningar på en Dodge lastbil är 30 T 35 pund på den låga sidan och 240-275 i överkant. Om dessa siffror är lägre, t.ex. 20 på den låga sidan och 180 på den höga sidan, behöver systemet laddas. Om avläsningarna är lägre än detta, det är en grov läcka som måste åtgärdas. Om den låga sidan är högre än normalt och i överkant är lägre än normalt, är kompressorn dålig. Om den höga sidan är mycket hög och den låga sidan är låg, finns det en begränsning i den höga sidan, är som vanligtvis en blockerad öppningsröret. Spolning av systemet och byta öppningsröret bör korrigera detta. Högtryck på båda sidor visar en dålig fläkt koppling eller kondensor fläkt eller blockerad kondensor.
5 p Om kompressorn inte kommer på, men trycket på mätarna med kompressorn är 20 till 25 på den låga sidan och 150 eller lite över 150 på den höga sidan, är i underkant switch eller kontrollpanelen dåligt, eller en det finns en trasig säkring eller relä. Använd voltmetern för att se alla har makt till dem. Den låga switch, på ackumulatorn, kan helt enkelt hoppade till test. Om kompressorn tänds när du hoppar växeln, byt ut.
6

Introducera läckdetektor färgämne om det finns en grov läcka i systemet. Det är svårt att göra själv bara för att en reclaimer maskin behövs för att ta bort freon och fånga den, sedan dammsuga systemet med luft och ladda systemet. Det bästa du kan göra är att ha en bensinstation göra denna del och sätt färgen. Den luftkonditioneringssystemet måste vara i drift i minst en timme innan tillräckligt färgämne kommer att dyka upp för att synas. Vid denna tid, kan läckage-detektorn kit användas med det speciella ljuset för att se kontrollampa gult färgämne som kommer från läckan. Om det inte finns någon freon i systemet (anges med noll press på mätarna), använd läckan-detektorn sniffer för att hitta en läcka så här stor.
7

Ladda systemet med ett halvt kilo freon. Vänd sniffer på och kontrollera alla rader, kompressor, kondensor och förångare för en läcka. En gång hittade, det kan repareras, dammsugas och laddas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64139.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.