Nissan Maxima Vakuum Leak Symtom

En vakuum läcka i en Nissan Maxima orsakas av luft infiltrerar motorn. I stället för denna luft passerar genom spjällhuset där mängden luft regleras av bilens dator, passerar luften genom en läckande packning eller annan läcka i motorn. Vakuum läcker i en Maxima kan manifestera sig på olika sätt. Oregelbundna Idle

Nissan Maximas med ett vakuum läcka kan tomgång mycket grov, liksom motorn kämpar när bilen står stilla vid trafikljus. Ett vakuum läckage kan också orsaka motorn gå på tomgång med en högre än normalt, ca 2000 RPM eller högre. I vissa fall kan ett vakuum läcka orsaka en Maxima att gå från en ojämn tomgång till tomgång vid för hög för ett RPM, sedan gå tillbaka till en ojämn tomgång.
Accelerationsproblem

Om din Maxima tvekar när du trycker på gaspedalen, kan det bero på att ett vakuum läcka. Ett vakuum läcka i en Maxima kan också göra att bilen spotta och slå tillbaka när det börjar att accelerera från ledig. Den förstoftning eller baktändning orsakas av alltför mycket luft att sugas in i motorns cylindrar i jämförelse med den mängd gas, som stannar förbränning i motorn momentant.
Väsande

I vissa fall kan Maxima s vakuum läcka vara i precis rätt område eller stora nog att du kan höra det. Om du hör ett väsande ljud under bilens huva som liknar en snabb läcka på en cykel däck, är det ett säkert tecken på en vakuum läcka. Om vakuumet läckan kan lätt höras, det hjälper en mekaniker peka ut den exakta orsaken till läckan med större lätthet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64853.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.