Felsökning farthållaren på en 1998 Pontiac Grand Prix

Några 1998 Pontiac Grand Prix modellerna var utrustade med farthållare . Farthållaren kan du hålla hastigheten utan att hålla foten på gaspedalen . Systemet hjälper med chaufför - trötthet frågor på långa resor . Problem med farthållaren på 1998 Grand Prix är dålig fart underhåll och oväntad avstängning . Dessa typer av problem kan rättas till genom att följa några felsökningssteg . Instruktioner
1

Få upp farten innan du försöker slå på farthållaren om det inte kommer att komma på . Den lägsta hastighet är 25 miles i timmen . Det kommer inte att fungera under den tiden på Grand Prix .
2

Undvik att trycka ned bromspedalen medan farthållaren är i funktion om systemet stängs av . Genom att trycka på bromspedalen frikopplar systemet. I vilket fall som helst , bara använda farthållaren när du kan köra med konstant hastighet . Slingrande vägar eller vägar med tung trafik , är dåliga val för systemet .
3

Kör bara på torra vägar innan du slår på farthållaren om hjulen snurra och du förlora kontrollen tillfälligt . Hjulet snurrar när farthållaren är på orsakas av snabba förändringar i dragkraft . Om Grand Prix levereras med tillvalet antisladdsystem , kommer farthållaren kopplas ur när antisladdsystem upptäcker hjulspinn och försöker rätta till det . Detta är normalt och är inte ett fel i Pontiac farthållare .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67335.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.