Hur man diagnostiserar Utsläpp Problem

Utsläpp problem kan göra din bil köra dåligt, avfallsbränsle, förorenar miljön och, i vissa stater, orsaka din bil att förbjudas från vägarna. Om din bil har ett utsläpp problem, måste du diagnostisera och reparera den så snart som möjligt. Saker du behöver
OBD-II Code Reader
Bil
Anteckningar och penna
Visa fler instruktioner
1

Undersök din bil när den är igång. Titta på instrumentbrädan för att se om din check engine lampan lyser, om ditt avgasreningssystem har problem, bör lampan vara på. Observera om fordonets avgasrör avger ovanligt mycket rök, eller tjock blå, svart eller vit rök, detta är ett tecken på ett utsläpp problem. Om du inte kan hitta avgasröret, kan det ha rostat och ramlat av, du behöver antagligen byta hela avgassystemet
2

Fäst OBD-II-kodläsare till bilens interna dator.. Sätt den diagnostiska stift på koden läsarens kabeln till porten på datorn, vilket är under instrumentbrädan. Kontrollera bilens instruktionsbok om du inte kan hitta datorn.
3

Vrid OBD-II-skanner på och tryck på Skanna för att kontrollera bilens system för problem. Utsläpp problem som orsakar ljuset kontrollera motorn för att komma på att visas i koden på skannerns skärm. Specifika OBD-II-enheter kan variera något i deras kontrollerna, så läs kodläsare bruksanvisning före användning.
4

Skriv ner alla de koder som skannersladdarna rapporter, sedan avkoda dem genom att titta dem upp i skannern bruksanvisning eller en webbplats som Engine Light Hjälp, som listar specifika tillverkare koder samt generiska. När du har avkodas dem, kommer du att veta vilka komponenter i bilens avgasreningssystem är fel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68225.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.