Hur vill kolla en syresensor för en Nissan Pathfinder

Syrgasgivaren mäter mängden fritt syre i avgassystemet som en indikator på bränsleblandning. Den optimala bränsleblandningen är 14.5:1 för bästa förbränning och avgasrening. Det skapar en spänning i millivolt intervallet när det kommer i kontakt med syre. Datorn ser denna signal och justerar i tid av injektorerna för att kompensera. Det finns åtminstone två syre sensorer på en Nissan Pathfinder, en framför katalysatorn och en bakom. Anledningen till detta är att mäta mängden oförbränt bränsle går in till omvandlaren och mängden utsläpp kommer ut. Saker du behöver
enhet Computer scanning (OTC Genisys)
Visa fler instruktioner
1

in kontakten skannern i OBD porten under förarsidan av streck. Starta bilen och trycker på knappen på skannern för "generisk OBD II."
2

Tryck på knappen för "dataström" följt av "deluxe display." Flytta markören nedåt tills det visar lambdasonderna. Det kommer att indikera "BI-SI" och "BI-S2", vilket indikerar "bank 1" och "sensor 1 eller 2." Ordet "bank" är irrelevant i ett fyra-eller raka sexcylindriga såsom en jeep. Det gäller bara om det är en V-6 eller V-8, vilket indikerar varje sida av motorn.
3

titta på aktiviteten av de två sensorerna. De kommer att variera från 0,5 millivolt till cirka 0,85 millivolt och kommer att fluktuera kraftigt. Antalet 2-sensorn ska reagera mycket långsammare och med mycket lägre värden om omvandlaren är bra. Om det finns mycket lite aktivitet i båda sensorerna och "kontrollera motorn" ljus inte var på, indikerar sensorn att blandningen är fel. Detta kan orsakas av tillståndet i tuneup eller någon annan oregelbundenhet i motorn. När sensorn fungerar korrekt, kommer skannern indikerar att O2 systemet är i en sluten slinga. En lampa på skannern varierar från ljust till dim kontinuerligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63984.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.