Dodge Dakota V8 accelerationsproblem

Dodge Dakota ursprungligen infördes 1986 som en 1987 modell för att hantera de arbetsuppgifter som mindre Chevrolet S-10s kunde inte. Även erbjuds med både inline 4 cylindrar och V6s genom åren, har Dakota anspråk på berömmelse alltid varit den valfria V8, vilket jämnt matchade lastbilens inte-obetydlig vikt för bogsering och dragande ändamål. Men även de bästa lastbilarna försämras med tiden, och Dakota är inget undantag. Bränsle Frågor

Dakotas har alltid marknadsförts som bas-modellen arbetshäst undanmanöver, så det kommer inte som någon överraskning att mer än ett fåtal är i behov av vissa grundläggande underhåll. Oftare än inte, kommer äldre lastbilar fortfarande använda filtren fabriken bränsle, som lätt förbises och efter 100K, är säker på att behöva byta. Addera Tändstift

Höger bakom bränslefilter på listan över mest eftersatt underhåll objekt är tändstiften, särskilt eftersom den bakre två kan vara så svårt att komma till. Det är inte ovanligt att mekaniker att hitta under en tune-up som alla utom dessa två pluggar har ersatts med nyare enheter, och de är oftast dåligt sotigt efter ett dussin år av användning. Kontrollera även spolen och distributören internals, eftersom de båda är benägna att fuktskador.
Luftfilter

Dakotas se en hel del smuts och fett i deras produktiva liv, så byte av luftfiltret med en ren, hög-strömmande enhet är säker på att netto viss acceleration. Detta problem är särskilt vanligt på äldre modeller, eftersom luft-boxar ofta läcka och fälla fukt inuti. Smuts plus vatten är lika med lera i ditt intag, så byte är bäst.
Bad Lifters

Den senaste generationen av Dakota V8 har utvecklat ett rykte om att ta död på lyftar långt innan sin tid. Lifter rida direkt på kamaxeln lober och se en hel del slitage normalt. Men av någon anledning, dessa motorer tenderar att förstöra lyftare ännu snabbare än vad man skulle förvänta sig. Anledningar ställde varit metallurgiska fel, tillverkningsfel och problem oljning.
Engine Sludge

Lägga viss tilltro till oljning teori lifter misslyckande är V8 slamproblemet. Den senaste generationen av Magnum V8 är ökänd för hot-spotting i vissa områden, vilket motorolja karbonisera och gummi upp arbetena. Bortsett från att orsaka en massiv sänkning av oljetrycket och efterföljande explosion av dyra metall bitar, tillägger motor slam stor vikt och dra till motorns inre delar, kraftigt minskande hästkrafter. Överväg spolning din motor med ett rengöringsmedel olja och byta till syntetisk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64370.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.