Vad kan göra en bil överhettas

Om 70 procent av den kemiska energin i bensinen gör ingenting för att producera hästkrafter,? Det konverterar till värmeenergi under förbränningsprocessen. Denna överskottsvärme måste gå någonstans, och när det inte gör det, kan motorn snabbt överhettas och misslyckas. Typer av fel

Överhettning uppstår i allmänhet från en av fyra saker: kylsystem fel eller blockering, överskottsvärme i förbränningsrummet, ett mekaniskt fel i motorn eller brist på smörjning

kylvätska Misslyckanden

Vanliga kylmedel-relaterade frågor, såsom bristen på kylmedel, en blockerad eller funktionsstörning termostat, en misslyckad vattenpump eller trasig vattenpump bälte och en blockerad eller skadad kylare.
Addera Combustion Heat

Excess förbränning värme /tryck kan lätt överväldiga kylsystemet, speciellt när orsaken är tillägget av en turbo eller kompressor. I gasmotorer, kommer antingen detonation (knock eller ping) eller en bränsleblandning som innehåller för lite bränsle orsaka detta. Motsatsen kan vara sant för dieslar, där överhettning är ofta resultatet av en blandning som innehåller för mycket bränsle.
Mekaniska fel

En blåst topplockspackning, trasiga kolvringar och skadade eller spunna lagren kan orsaka överhettning. Låg hastighet överhettning är oftast resultatet av en dåligt fungerande elektrisk fläkt.
Föregående Överhettning

En motor som allvarligt har överhettats gång ofta kommer att utveckla en tendens att överhettas i framtiden . Den första överhettning kan ha förändrat och deformerade blocket tillräckligt för att orsaka överskott inre friktion och skador på lagren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65415.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.