Hur man hittar ett bränsleläckage

En av de mest kritiska frågorna du kan ha med din bil är ett bränsleläckage. Förutom den oåterkalleliga skada ett bränsleläckage kan orsaka över tid, finns det en stor risk att läcka kan antändas och spåra brand genom gasledningen till din motorblocket. Här är vad du behöver göra för att hitta ett bränsleläckage innan det är för sent. Saker du behöver
kartong eller vit affisch ombord
Ficklampa Tänger
bränsleläckage detektor (tillval) katalog lysrörsljus (tillval)
Visa fler instruktioner

1

Place kartong eller vit affisch styrelse under bilen och låta bilen för att köra för fem till 10 minuter i ett öppet område och sedan stäng av motorn. Dra kartong från under fordonet och kontrollera om det har lämnat några fläckar. Om inte, kan det innebära att läckan är mycket liten eller att det inte finns någon alls.
2

krypa under bilen med en ficklampa och en tång. Dra åt alla kopplingar på gasledningen. Detta är mycket viktigt eftersom det kan bara vara att beslagen har lossnat och läckan kan lösas genom att se alla skruvar och lager är helt fast.
3

Spåra bränsleledningen till tank och sök efter läckan. Mindre läckage är mindre märkbar, men också svårare att hitta. Det är bättre att hitta läckan medan den är mindre, eftersom det kommer att bli större och mer av ett problem med tiden. Du kanske tycker att det är nödvändigt att köpa ett bränslesystem läcksökare. Detta innebär ett färgämne som lyser i fluorescerande ljus och fördelas med bränslet i din bensintank. Detta är perfekt för att lokalisera små läckor av något slag i bilen och kan hittas på din lokala bil butik.
4

Ta bilen till din lokala mekaniker om du har tagit alla nödvändiga försiktighetsåtgärder, men fortfarande misstänker att det kan vara bränsle läcker från bilen. Detta är definitivt ett av de fall där det är bättre att vara säker än ledsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64199.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.