Felsökning bilmotorer

En bilmotor verkar vara en komplicerad mekanism. Men processen för hur varje bensin-driven motor fungerar är i grunden samma. En motor behöver bränsle, kompression, och en gnista för att köra. Om någon av dessa saknas, motorn helt enkelt inte kommer att köras. De vanligaste problemen med motorer hela centrum kring dessa tre frågor. Du måste felsöka för dem att veta vad som behöver fixas. Instruktioner
1

Vrid tändningen till läge "II".
2

Lyssna efter en svag en-eller två-sekunders "hum". Detta är bränslepumpen priming bränslesystemet. Om bränslesystemet är grundmålning, har du kommer bränsle till motorn. Om pumpen inte prime, kontrollera säkringen för bränslepumpen först. Öppna luckan gruppcentralen, använd diagrammet på undersidan av gruppcentralen för att lokalisera säkringen bränslepumpen, och se till att säkringen inte är bränd eller skadad. Om det ser OK, har bränslepumpen och reläet ersättas. Om säkringen bränns eller skadas, byt ut säkringen med en annan säkring med samma ampere.
3

Kontrollera motorn för gnistan. På toppen av en fyrcylindrig motor är tändstift. På en V-6 eller V-8 motor, är pluggar normalt placerade på sidorna av motorn (på motorcylindern "banker"). Ta ett tändstift tråd i taget genom att ta tag i sparkplug locket och vickar det lite samtidigt som du drar upp det. Placera spetsen på en stor skruvmejsel i slutet av tändstift tråd. Därefter låg skruvmejseln ned nära en metall bult eller skruv på motorn. Har en assistent runt motorn (hålla händerna borta från skruvmejsel och tändstift tråd när detta sker). Om det inte finns någon båge genereras från skruvmejseln till metallen på motorn, kan du behöva byta sparkplug trådarna. Bekräfta detta genom att dra den andra änden av kabeln från distributören och ställa in ratten på voltmetern till "ohm." Sätt ledaren in i varje ände av sparkplug tråd och kontrollera motståndet hos tråden. Om resistansen är noll eller inom + 0,05 ohm noll på mätaren, är tråden bra. Om det faller utanför detta område, måste tråden bytas ut. Kontrollera alla sparkplug kablar i detta sätt. Om alla kablar är fina, behöver distributören bytas ut.
4

Starta motorn. Om motorn går på tomgång grov och du får en hel del blå-färgad rök ur ditt avgasrör, det finns en kompression läcka. Olja läcker in i motorns cylindrar. Kontrollera också för vita "rök", vilket faktiskt är ånga som kommer ut ur avgasröret när motorn är upp till normal arbetstemperatur. Steam visar också en kompression läcka. Läckan i detta fall beror på en läcka eller blåst topplockspackning, eller en vev i motorblocket, som behöver bytas ut (eller, i fallet med en sprucken blocket återuppbyggdes).


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64409.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.