Felsökning A /C problem i en bil Bil

Luftkonditionering har blivit vardagsmat i många bilar. Moderna luftkonditioneringssystem använder ett köldmedium och en pump för att kyla kupén. När detta system misslyckas, kommer du inte få någon kall luft i kabinen. Det finns dock några saker som kan vara fel med systemet, felsöka problemet innan att ha det fast kan hjälpa till att rädda dig från en dyr reparation räkningen. Saker du behöver
A /C tryckmätare
Visa fler instruktioner
1

Vrid motorn på och vrid fläkthastigheten till "hög".

2

Vrid A /C och kontrollera att kall luft. Om det inte finns någon kall luft, lämnar A /C på och motorn igång.
3

Öppna huven och inspektera pumpen luftkonditionering för läckor. Leta reda på lågt tryck A /C linje på bilens A /C-systemet. Detta kommer att vara en hårt stål linje med en blå mössa på linjen som omfattar en ventil. Ta det blå locket och anslut A /C tryckmätare till lågt tryck A /C linje med snabbkoppling på tryckmätaren. Kontrollera trycket på mätaren. Om det faller utanför den "gröna bar" på mätaren, är trycket för lågt, vilket innebär att det finns en läcka i A /C-systemet. Läckor brukar hända vid pumpen, men det kunde vara ett fysiskt hål i en av A /C linjer.
4

Inspektera A /C linjer för fysiska skador. Kör din hand längs stålrör. Om du inte hittar några hål eller känner några läckor (de kommer att märkas), då är problemet med A /C pump. Du måste ha pumpen bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64439.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.