Hyundai Sonata värmaren inte fungerar

En Hyundai Sonata värmesystem består av motorns termostat, värmefläkt säkring, huvudpanelen, värmeelement, fläktmotor resister, luft dörrar regulator och fläktmotorn. Processen för eliminering bör användas för att diagnostisera systemet. Det är inte en svår diagnos om det görs i en logisk utveckling. Det vanligaste problemet som står för 80 procent av värmare misslyckanden är värmefläkt resister. Dess syfte är att reglera fläkten fläkthastigheter. Saker du behöver
Voltmeter
uppsättning socket drivrutiner
stjärnskruvmejsel
Ratchet
Uppsättning sockets
Visa fler instruktioner
1

diagnostisera systemet från en funktionell synvinkel, att bestämma vad som fungerar och vad som inte fungerar. Starta motorn och låt den värma upp. Kontrollera temperaturen på mätaren. Om motorn inte värmas upp till över 160 grader, är termostaten fastnat öppen och motorn inte leverera tillräckligt med värme. Byt ut termostaten.
2

Slå på fläkten och se om det fungerar. Luft ska komma ur munstyckena och du bör höra fläkten igång. Om fläkten är igång, men ingen luft att bli utvisade från ventilerna, kan det finnas ett ställdon dörr problem. Flytta vent övergången från golv till defroster och alla positioner i mellan. Om de inte fungerar på rätt sätt, det finns ett problem i kontrollen.
3

Kontrollera säkringarna i elcentralen vid förarsidan kick panel. Om alla lägen fungerar utom en, är en luft dörr motor fungerar. Öppna handskfacket och ta bort alla skruvar runt handskfacket insidan liner med en stjärnskruvmejsel. Dra rutan ut så att du kan se alla motorer luft dörr på VVS-fallet. Manövrera ventilen omkopplaren på instrumentbrädan medan du tittar på luft dörr motorer arbetar. Om man inte rör sig i någon position på instrumentpanelen, byt ut motorn.
4

Kontrollera driften av fläktmotorn. Om det inte fungerar, dra ur fläktmotorn resister. Detta är en komponent som installeras i omedelbar närhet till fläktmotorn. Detta är oftast orsaken till fläkten misslyckande i detta fordon. Det är vanligen ca två inches till vänster om fläktmotorn. Du kommer att märka en liten rektangulär platt bräda med två eller fyra skruvar - beroende på år av fordonet - säkra den till VVS fallet
5

Dra stickproppen ur komponenten.. Ställ voltmeter till 20-volt skala och fästa den svarta kabeln till en bra jord. Vrid tändningsnyckeln till körläget och sondera terminalerna på kabelstamssidan i selen för makten, med den röda ledningen. Om det inte finns någon ström, kontrollera säkringen för fläktmotorn i säkringsplint förarsidan under instrumentbrädan och byt ut den om den är trasig. Om det är bra, är fläkten manöverkontakt på instrumentbrädan defekt. Om det finns ström i en av terminalerna ansluter den tillbaka in i fläktmotorn resister. Dra ur kontakten från fläktmotorn och sondera den om makten. Om det finns ström, är fläktmotorn defekt. Om det inte finns någon ström, är det fläktmotor resister defekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65784.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.