Felsökning av generator för en Toyota Truck

Generatorn i din Toyota lastbil är en viktig del av laddningen och elsystem. När din lastbilens motor är igång, generatorn produceras en elektrisk ström som tillhandahålls till batteriet. Detta är nödvändigt eftersom batteriet förlorar makt varje gång du startar din lastbil eller tillbehör användning, såsom din stereo eller strålkastare. Utan generatorn genererar en konstant laddning, skulle batteriet laddas ur helt och bli värdelösa. Testa din Toyotas generator för att säkerställa att den fungerar på rätt sätt hjälper till att hindra dig från att bli strandsatta med ett dött batteri någonstans ner linjen. Saker du behöver
12-volts digitalvoltmeter
familjemedlem eller vän
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Toyota truck och kontrollera att att du kan komma åt batteripolerna. Om det finns några luckor eller skydd över batteriet, måste du ta bort dem.
2

Se till att du har dina händer och verktyg klara av någon av motorns rörliga delar. Berätta för din familjemedlem eller vän att få i förarsätet och starta trucken. Har din vän eller familj tur på de höga vägbelysning.
3

Anslut 12-volts digital voltmeter till batteripolerna. Naturligtvis måste voltmetern vara påslagen, inställd till DC skala och 12-volt. När du fäster voltmetern måste pluskabeln på mätaren anslutas till den positiva polen på batteriet och den negativa till minuspolen. Anslutningarna måste vara säker.
4

Titta på voltmetern digitala skärmen. Vid denna punkt, bör du se en läsning av ca 13,8-14,2 volt, men det kan variera så mycket som omkring 14,5. Detta är baslinjen läsning för växelströmsgeneratorn. Med något mindre än 13,8 volt, kan du ta din lastbil generatorn inte ger en tillräcklig laddning.
5

Berätta för din vän eller familjemedlem att lätt trampa på gaspedalen, ökar motorns varvtal till en stadig 1500. Återigen, titta på din voltmeter. Den här gången bör du se en högre läsning, någonstans mellan 14,2 och 14,6. En läsning av mindre än 14,2 är ett tecken på att din generator kan ha en dålig diod, eller andra problem.
6

Berätta för din vän eller familjemedlem att stänga av Toyotas strålkastare samtidigt som motorn på 1500 rpm. Håll ett öga på din voltmeter display i minst en minut. Generatorn bör ge en jämn spänning. Om du ser spänningsspiken än 14,8 volt, är det en indikation på att generatorn överladdning. Detta beror ofta på en dålig spänningsregulator, som är inbyggd i generatorn på de flesta moderna fordon. Överladdning är skadligt för batteriet, vilket innebär att du måste ta bilen för reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65116.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.