Felsökning av problem med oljepumpen

Oljepumpar cirkulera flödet av olja smörjmedel genom motorns passager. Olja färdas upp genom en sump upphämtning vid botten av oljetråget, in genom en filtrering skärm. Pumpen skickar oljan genom olika huvudsakliga vevaxeln och anslutande tidskrifter spö. Det måste nå toppen av motorn under tryck, där ventilspindlarna, kamaxel och lyftare är beroende av det. Varje sänkning av trycket kan leda till att toppen av motorn för att svälta på olja. Om problemet kvarstår, kan de lägre motorkomponenter lida. Vissa varningar tecken gör det möjligt för fordonsägaren att påbörja reparationer innan totalt motorhaveri. Saker du behöver
Ägarens reparationshandbok
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Oljefilternyckel
Varvräknare
Stetoskop

Visa fler instruktioner
1

Värm upp motorn till normal arbetstemperatur och stänga av den. Lyft huven och leta reda på oljestickan. Drag pinnen och torka av den med en trasa. Sätt in oljestickan i röret tills det tar stopp och sedan dra ut den. Läs den "heta" eller "full" märket linje. En läsning under linjen eller ingen avläsning på mätstickan indikerar otillräcklig oljenivå. Tillsätt olja som behövs för att få den gräns på max.
2

Titta på instrumentbrädan och se om du har en lätt olja varning som flimrar eller förblir på vid låga motorvarvtal eller förblir tänd under all körning intervall. Om du har en mätare instrumentbräda tryck, notera psi (pounds per square inch) läsning under tomgång och vid hög marschfart. Se din bruksanvisning för olje psi ditt fordon kräver. Mycket låga värden under alla körbanor, indikerar ett problem med otillräcklig oljetryck, vilket skulle kunna vara oljepumpen relaterat.
3

Bestäm kvalitet och viskositet av olja som du har i din bil, eftersom det gäller utomhustemperaturen. Om uppleva lägre än normala värden oljetryck vid kallt väder, måste du byta till en lägre viskositet, som 5W-30, 10W eller 5W-20. Varmt väder kräver högre viskositet oljor som 20W-50, 40W eller 30W.
4

Se din reparationshandbok för platsen för din olja sändande enheten. Med en varm, kör motorn, Koppla oljan sändande enheten tråd och notera eventuella förändringar på dina avläsningar instrumentpanelen spårvidd. Om oljetryckslampan var på före provet, och lyser efter att tråden har tagits bort, finns det en kortslutning till jord eller ett instrument mätare problem. Om psi på en manuell mätare läser samma, ligger problemet med ett kort eller instrument problem.
5

Lyssna efter någon klickar eller clacking kommer från toppen av motorn. Förutsatt att oljenivån läser maximum på oljestickan, kommer detta brus indikerar lågt tryck och otillräcklig smörjning till de övre motorns ventiler, kamaxel, hydrauliska lyftar och andra komponenter. Hård stötar som kommer från den nedre delen av motorn tyda på ett problem med vevaxelns ramlager eller vevstakar. Dåliga lager kommer att ge låga värden oljetryck.
6

Använd en domkraft för att lyfta den främre delen av fordonet och placera två pallbockar under chassit. Höj bak och plats två pallbockar under den främre ramen. Placera ett uppsamlingskärl under oljefiltret. Använd en oljefilternyckel att vrida oljefiltret bort. Dumpa innehållet i oljefiltret i tråget. Leta efter slam och skrot i oljan. Ett igensatt oljefilter kommer att sänka eller helt stoppa flödet av olja till motorns komponenter. Byt oljefilter och byta olja, om det behövs.
7

Vrid motorn och låt den värmas upp medan på pallbockar. Använd ett stetoskop för att lyssna till botten av oljetråget. Något högt brummande ljud indikerar slitna olja redskap pump mask eller rotorer. Detta ljud kommer att följa ett mycket lågt oljetryck läsa på instrumentbrädan, eller visa en lätt olja varning som stannar på
8

Placera ledningen av en varvräknare till det negativa. (-) Sidan av tändningen spole eller spolpaketet. Hänvisa till din ägarens reparationshandbok för dess plats. Placera den andra ledningen varvräknaren till en ren metall jord på motorblocket. Med motorn på tomgång, titta på varvräknaren RPM avläsning. Varvtalet bör inte understiga specifikationer. Lågt motorvarvtal på tomgång kommer inte tillräckligt med olja att flyta under tryck. Justera tomgångsvarvtalet till din tillverkning rekommendation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67115.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.