Felsökning Jeep Cherokee elektriska problem

Jeep Cherokee elsystem är ansvarig för att ge ström till alla de elektriska komponenter i fordonet. De vanligaste problemen med Cherokee system är i avgiftssystemet och gruppcentralen. Innan du byter ut någon elektrisk komponent, måste du felsöka det elektriska systemet först. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Ställ ratten på voltmetern till "volt."
2

Touch den röda ledningen på voltmetern till strömuttaget på batteriet.
3

Tryck den svarta kabeln till den negativa polen på batteriet.
4

Check utläsningen på voltmetern. Avläsningen bör vara 12,6 volt. Om det är under denna spänning är batteriet urladdat. Om det är under 12.3 volt är batteriet dött. Du måste byta batteri eller laddas.
5

Öppna säkringen panelen under Cherokee ratten. Vrid frikopplingsvredet på panelen och dra panelen rakt ner för att ta bort kåpan. Använd säkringen avdragare inuti säkringslådan att ta bort och inspektera varje säkring på panelen. Kontrollera att metallbandet inne i säkringen inte bränns eller skadas på något sätt. Byt ut trasiga eller brända säkringar med en annan säkring med samma ampere.
6

Kontrollera exponerade elektriska ledningar under huven på bilen. Skadade eller slitna kablar måste ersättas av en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64408.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.