Hur man återställer Check Engine på a1995 Nissan 240SX

kontrollera motorn ljuset på en 1995 Nissan 240SX indikerar ett problem i den elektriska kretsen kring motorns dator. Kontrollera motorn ljus innebär också att datorn har identifierat problemet, signalerade en kod, och lagras det i minnet. En streckkodsläsare, som kan köpas på någon Biltema, behövs för att gränssnittet med datorn och dra dessa koder. Saker du behöver
kod scanner med tillhörande kod arket.
Visa fler instruktioner
1

Anslut streckkodsläsare leder till OBD (ombord diagnostik) hamn på förarsidan under instrumentbrädan precis till vänster om ratten. Vrid startnyckeln till körläge, men starta inte bilen.
2

Tryck på knappen märkt "Läs" och skannern kommer att dra alla koder närvarande är lagrad i datorn. Anteckna alla visade de koder och slå av tändningen.
3

KORSREFERENS dessa koder med koden arket som medföljer koden skannern. Koden arket kommer dechiffrera koden och ge en beskrivning av objektet och problem. Har de punkter som anges av kod korrigeras innan eller datorn kommer inte att kunna återställas med fel närvarande.
4

Vrid startnyckeln till körläge igen. Tryck på knappen märkt "Erase". Datorn kommer att radera koderna och återställa sig själv till nästa misslyckande, och kommer också att släcka ljuset kontrollera motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65697.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.