Felsökning Ford motorer

Medan Ford-fordon ska vara tillförlitlig , har vissa Ford motorer kända problem som du behöver för att felsöka . Felsökning kan oftast göras på din uppfart eller ett garage och vanligtvis inte kräver många , om några, verktyg . Det vanligaste problemet med Ford motorer är komprimering problem som finns i en mängd olika sätt . Instruktioner
1

Starta motorn . Lyssna på tomgång . Om gasvajern har tillräcklig spänning ( 1/4-tums böjning ) och du upplever en alltför ojämn tomgång , kan du ha låg kompression i en eller flera cylindrar .
2

Kontrollera EGR-ventilen . Eftersom en ojämn tomgång kan orsakas av en smutsig eller misslyckats EGR-ventil , men du vill bekräfta låg kompression genom att kontrollera EGR-ventilen . Ventilen är placerad på avgasgrenröret på framsidan av motorn. Har en assistent rev gasreglaget medan du visuellt inspektera ventilen . Kolven på änden av ventilen ska röra sig , och du ska kunna se den röra sig . Om det rör sig , kan detta tyda på att problemet är i cylindrarna .
3

Kontrollera rök ur avgasröret . Om du märker vit eller blå rök , så du har låg kompression i motorn cylindrar . Vit rök är faktiskt ånga som orsakas av en läckande eller misslyckats topplockspackning , beroende på hur mycket ånga som finns. Blå rök är olja bränns i förbränningskammaren .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64410.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.