Hur att diagnostisera problem med drivknutar

CV lederna på ett fordon medge flexibilitet i drivaxeln . Det gemensamma i sig är som en boll och uttag . Den är fylld med fett , kallas axel fett , för att hjälpa till med smörjning . Fogen är täckt av ett gummiskydd . När boot revor , misslyckas leden . Men det är inte alltid lätt att se eller att veta när en drivknut underlåter att bara titta på det . Detta beror på att det gemensamma är ofta inte synliga från utsidan av fordonet. Det finns ett bergsäkert sätt , dock , för att diagnostisera problem med drivknutar . Instruktioner
1

Starta bilen och låt motorn värmas upp till normal arbetstemperatur .
2

Kör bilen runt kvarteret .
< br > 3

Lyssna efter ett rasslande eller konstant klickande ljud när du gör din tur . Detta kommer bara hända när du gör din tur . Om du hör ett klickande ljud som startar när du vrider ratten hårt åt vänster eller höger och stannar när du räta ut det , har din drivknut misslyckades . Det klickande ljud är gemensam slipning på sig själv .
4

Lyssna efter en knackar sound på motorvägshastigheter eller vibrationer och feedback i ratten . Även om detta kan vara en ur balans hjulet , är den näst mest troliga problem en drivknut som misslyckas och roterar runt sin egen axel ( eller redo att ) .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64401.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.