Tecken och symptom på en dålig Sway Bar

vingla barer är också känd som stabilisator barer eller anti-vingla barer, och de hjälper undertrycka våren svängningar och minska krängning, eller gunga. Kräng.hämmare balansera rörelser oberoende fjädringskomponenter genom svängar och över ojämna vägbanor. En krängningshämmare avleder också lateral rörelse när den installeras på en fast bakaxel. Korrekt krängningshämmare prestanda kommer att hjälpa åkkomfort och förbättra köregenskaperna. Däckmönster Bär
Däckets slitbana slitage bör även över slitbanan.

krängningshämmaren är en slitstark stålfjäder som överför fjädring åtgärd. Vårens kurs, eller stelhet, en krängningsstång förblir konstant såvida skadade eller utmattade av extrem ålder eller överbelastning. En skadad eller defekt krängningshämmare kan uppvisa mönster däckslitage vanligen förknippas med hög hastighet kurvtagning. Denna slitbanan slitage visas som repning av den yttre skuldran på däcket och topparna i slitbanan. Sådant slitage ut i frånvaro av hög hastighet kurvtagning kan indikera krängningshämmaren fel.
Odd Oljud

Vissa vingla barer är kopplade till fjädring och ramen med koppling stavar. De sammanbindande stavarna har bussningar i båda ändar för att dämpa belastningen överföringen. Alternativa stilar förs in bussningar i kontrollgruppen. Bussning fel på någon stil kommer att resultera i oberäkneligt hantering åtföljs av ett "Klonk" ljud i svängar. Linkage-style bussning misslyckande kommer också att göra en "jingle" buller över små gupp.
Brist på kontroll

fästpunkterna för krängningshämmaren till ramen är vanligen försedda med bussningar som ger viss dämpning samtidigt ett fast grepp. Gradvis mjukgörande och slitage av dessa bussningar är normalt över tid och kan undgå tillkännagivande om dagliga pendlar. Krävande vägförhållanden eller körvanor, men kommer att avslöja slitna eller mjuka bussningar av bristen på exakt kontroll. Totalt misslyckanden resulterar i förskjutning eller total förlust av bussningen och är uppenbara av högljudda rappa ljud i svängar och oberäkneliga hantering.
Reparationer

Överdriven krängning eller slarvig styrning respons i svängar bör korrigeras. Själva krängningshämmare är elastiskt fjäderstål och är sällan den skyldige. Replacement kit för krängningshämmare bussningar eller koppling församlingar är billiga och oftast allt som är nödvändigt för att återställa ursprungliga prestanda. Krävande bilister kanske väljer neopren bussningar som är styvare och motstår slitage bättre än lager gummibussningar. Intensiva entusiaster kan välja starkare, tjockare vingla barer valda från eftermarknaden leverantörer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68091.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.