Felsökning en Pontiac Sunbird

Den Pontiac Sunbird var sålda i Nordamerika 1975-1994. Bilen fanns i två-och fyra-dörrars modeller, samt en två-dörrars cabriolet modell. Bilen var avsedd att användas på en daglig basis som en pendlare bil. Som är fallet med äldre fordon, från tid till tid du behöver för att felsöka din Pontiac Sunbird att identifiera orsaken till ett problem som du kan ha med det. Instruktioner
1

titta under din Pontiac Sunbird regelbundet. Som bilar ålder, packningar och tätningar som används i dem blir mindre effektiva, och kan leda till små läckage. Att hitta dessa läckor tidigt och byta packningen eller tätningen kan förhindra en dyrare reparationer på vägen.
2

Sätt i nyckeln i tändningslåset och vrida om nyckeln för att starta bilen. Lyssna på ljuden som bilen startar. Kontrollera de elektriska komponenterna kom igen när du vrider på nyckeln. Om radion, fläkten eller lampor som inte fungerar, och bilen sakta blir över, kan batteriet behöva bytas eller laddas.
3

Drive Pontiac Sunbird och observera hur bilen reagerar som du accelererar. Om bilen verkar tveka inför att accelerera, kanske du har en ansluten bränslefilter. När du kommer hem, stänga av motorn och låta bilen svalna. Öppna huven och ta bort och inspektera bränslefiltret. Om filtret är smutsigt eller pluggas, ersätta det med ett nytt.
4

Lyssna på hjul och bromsar som du kör bil. Om du hör ett gnisslande när du bromsar, är det en indikation på att bromsbeläggen har nått sina slitlister och kommer snart att behöva bytas ut. Om de lämnas för länge, kommer bromsbelägg materialet nöts bort, vilket kan skada rotorn och kräver att ersättas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67974.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.