Felsökning luftbromsar i kombinationen traktor-Trailer

Luft bromsar arbeta bakåt från bromsarna som finns på personbilar och små lastbilar. Luften bromssystemet beror på lufttryck för att hålla bromsarna från stängning på bromsklossarna. Om trycket misslyckas, traktor och släp stopp - till skillnad från en bil, där en bromsfel innebär att bilen inte kommer att sluta. När en traktor-trailer föraren trampar foten på bromsen, färdas luften till kamrarna eller cylindrar placerade vid varje hjul. En kolv inuti cylindern rör sig på grund av lufttrycket och pressar bromsen mot bromsbeläggen, stoppa traktor. Lastbilschaufförer måste titta på flera viktiga indikatorer för att diagnostisera en ohälsosam bromssystem. Instruktioner
1

Kontrollera tiden mellan den första tillämpningen av bromsarna och det ögonblick lastbilen börjar att sluta. Om alltför mycket tid passerar innan bromsarna faktiskt bromsa fordonet, kan det bero på en broms som behöver justeras, en ventil misslyckande, en knut i en luftslang eller lågt tryck i bromssystemet.
2 < p> Var uppmärksam på hur lång tid som förflyter mellan den tid du lyfter foten från bromspedalen och det ögonblick då bromsarna släpper. Om den är för lång, kan bromsarna behöva justeras, kan bromsrörelsen vara bindande, kan avgasporten av släpvagnsbromsventilen begränsas eller pluggas, eller en slang kan vara vikt.
3 < p> Kontrollera om bromsarna tillämpas alls. Om de inte gör det, kan slangarna från traktorn till släpet korsas eller inte ansluten, kanske den släpvagnsbromsventilen brytas eller det kan vara ett veck på slangen
4

Kontrollera jämnheten av bromsarna. Om bromsarna greppa och hotar att skicka riggen i sladd, kan det finnas fett på bromsbeläggen, kanske den rigg som styr bromsarna vara bindande eller det kan finnas en defekt släpvagnsbromsventilen.
5 < p> Kontrollera lufttrycket i systemet. Det bör vara mellan 100 och 125 psi hela tiden. Det finns varningslampor byggts in i systemet. Om lufttrycket sjunker under 60 psi, kommer en varningslampa och summer aktiveras. Om trycket faller under 20 till 45 psi, kommer bromsarna aktiveras omedelbart och fullständigt, stoppa riggen utan förvarning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67489.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.