700 R4 Problem Transmission

General Motors TH700R4 automatlåda är en fyrväxlad overdrive modell som tillverkats från 1982 till 1993. Även om det anses vara en av de bästa sändningarna produceras av GM, kan det vara benägna att överhettas.
700R4 automatiska växellådan finns i de flesta 1980 Chevrolet.
Bakgrund

700R4 växellåda producerades ursprungligen för Chevrolet bilar och lastbilar och GMC pickups. Det var populär för sin låga 3.06:1 första växel som ökad acceleration och off-road vridmoment.
Missbruksfrämjande

Genom sin vridmoment och exceptionell dragkraft, uthärdar 700R4 ofta tung användning som en arbetshäst och ofta missbrukas av ägarna.
Överhettning

Ansträngande användning överstiger 700R4 kapacitet ofta resultera i överhettning, vilket kan skada transmissionen går att reparera.
kylmetoder

Köpare av 700R4 kan minimera överhettning genom att installera en extern överföring kylare, säkerställer passande nivåer av syntetisk transmissionsolja i fallet, och utför regelbundet underhåll. Addera TV Kabel

Ett annat vanligt problem är en felaktigt installerad gasspjället, eller TV, kabel, vilket gör överföringen att skifta felaktigt. Addera Lokalisera Cable

Hitta TV-kabeln genom att följa gasvajern är ansluten till insprutningssystemet /förgasare. TV-kabeln ligger nedanför det. Handböcker för fordon utrustade med 700R4 har ett schema för korrekt TV-kabel placering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64316.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.