Vanliga servostyrning Problem med

Alla som någon gång försökt att styra en bil utan förmånen av servostyrningen vet hur mycket fysisk styrka det kan ta för att manövrera ett fordon till en parkeringsplats eller runt en snäv sväng . Det finns flera problem som kan uppstå med din servostyrningen , inklusive ljud och svårigheter i styrningen . Läckor

Bilens servostyrningen fungerar med hjälp av hydraulolja som styrs genom servopumpen . Om servopump eller något av dess anslutningsslangar utvecklar en läcka , kommer styrservoolja läcka rakt ut . Ju lägre styrservobehållaren nivån blir , desto svårare din bil kommer att vara att styra .
Remmar och remskivor

servostyrning systemet fungerar via en rem och remskiva systemet , med hjälp av kraften från motorn för att driva hydraulpumpen servostyrning . Som med alla rem och remskiva systemet , kan bälten sönder . Om remmen går sönder , kommer servopump har inte något sätt att få makt , och servostyrning kommer att sluta fungera .
Oljud

Servostyrning pumpar som utvecklar problem har en tendens att göra buller . Servostyrning pumpar har varit kända för att gnälla , slipa , tjut och bubbla. Om du hör servopumpen göra någon form av buller , bör du ta bilen till en mekaniker . Du vet att det är servostyrning gör buller om du kan sitta vid ett stopp med bilen på tomgång och bullret ökar när du vrider ratten åt höger eller vänster .
< br > .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66009.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.