Chevy 350 motorproblem

Chevy 350-kubik-tums motorn har kanske varit General Motors mest populära motorn sedan den infördes 1967. Det är inte längre produceras för nya GM-bilar och lastbilar, men kan köpas som en utbytesmotor. Dess popularitet beror sina kompakta mått, hållbarhet och virtuella avsaknad av mekaniska egenheter som finns i andra motorer avsedda mer än 30 år sedan.
Chevrolet Camaros är utrustade med den 350-kubik-tums V-8 motor.
Tekniska aspekter

Chevy 350 är en liten-kvarter V-8 med 2,45-tums stora tidskrifter och 2,10-tums tidskrifter spö med fyra bult ramlageröverfallet. Bore är 4 inches och stroke är 3.48 inches. Hästkrafter varierar från 165 till 370, beroende på året. Crate motorer kommer ofta i 350 -. Och 370-hk sorten Addera ditt Icke-Design-relaterade problem

Skönheten av Chevy 350 är att oavsett prestandaproblem dess ägare kan stöta på är typiska för varje motor. Det finns inga betydande prestandaproblem relaterade till Chevy 350 motor design. Några problem är också grundat i prestanda av begagnade motorer så länge de har varit väl underhållna eller är eftermarknaden låda motorer. Ändå ägare bör vara medvetna om att 350 är en produkt av 1960-talets teknik och kräver mer frekvent underhåll än moderna motorer.
Begagnade motorer

Vanligtvis ett välskött Chevy 350 begagnad motor kommer att tjäna en ny ägare väl. Men om dess historia är känd, kan vissa problem dyker upp. Enligt hotrodders.com, är ett vanligt problem överhettning, vilket är mindre för en motor krämpa och mer av radiatorerna eller termostat frågor. Ägarna bör avgöra om radiatorn matchar 350, särskilt eftersom motorn troligen kom från ett annat märke och modell bil. Den felaktiga termostaten också kan ha varit installerad tidigare.
Svårstartad

Chevy 350S vanligtvis har problem med att starta i kallt väder, speciellt med temperaturer som närmar sig fryspunkten. Enligt hiperformer.com, om 350 inte startar, är den skyldige vanligen med den automatiska choken i stängt läge. En sluten choke kan fastställas på grund av lukten av bensin från motorrummet. Luftrenaren måste avlägsnas och chokespjället inspekteras för att säkerställa att den är svängbar för att öppna och stänga. Choken plattan bör vara öppen minst 1/8 av en tum. Addera Tapping /klickar Ventiler

Chevy 350S används som låda ersättning, motorer eller har suttit i en lång tid under ett restaureringsprojekt, kan utveckla en knacka eller klickande ljud när motorn är igång. Detta beror vanligtvis på att oljan kök blockeras eller begränsas, eller på grund av lågt oljetryck. De kök bör rensas och oljepumpen bytas. Dagens eftermarknaden oljepumpar kan generera 60 och 80 psi, ca 25 psi bättre än de vanliga äldre versioner, enligt superchevy.com.
Falsklarm

Ibland udda ljud är normala. Den ZZ4 350 Turn-Key Chevy Crate motor, utrustad med aluminium huvuden och genererar 335 hästkrafter, kan irritera nya ägarna med en lätt knacka buller från kamaxeln. Kamaxeln var ursprungligen avsedd för ZZ3 350 motor och måste finjusteras något för att säkerställa att den uppnådde 355 hästkrafter och 405 foot-pounds av vridmoment och ändå uppfylla emissionskrav.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64311.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.