Felsökning av en 2003 Chevy Impala Stereo

Den Chevy Impala är en full-size fordon gjorts av Chevy arm General Motors. Impala har haft en varaktig framgång i GM lineupen. Det har gått igenom nio omdesign sedan det infördes 1958. Beroende på vilket år din Impala gjordes, kanske du måste felsöka radion. Ju äldre din Impala, desto mer sannolikt är det att behöva en ny huvudenhet. Med det sagt, om du har problem med din stereo, är det första du behöver göra felsöka problemet. Instruktioner
1

Kontrollera att Impala övriga elektriska komponenter fungerar normalt. Vrid tändningsnyckeln till läge "II". Om alla andra elektriska komponenter verkar fungera OK, och instrumentbrädan tänds, då kan du åtminstone kontrollera att det finns ström som kör till de flesta av de elektriska komponenterna (och kanske även radio).
2

Tryck på strömbrytaren på stereon. Om strömmen inte kommit på, det finns ingen ström går till stereon huvudenheten eller enheten har misslyckats. Du måste ha detta objekt betjänas av en erfaren mekaniker att se till att bilens elektriska system fungerar normalt och att stiftet-elektriska kontakten till stereon huvudenheten inte har några brutna stift och att det finns en ordentlig signal sänds till stereo huvudenhet.
3

Lyssna efter en ren signal. Prova flera radiostationer, eller sätta en CD i CD-växlaren (eller kassettbandspelare) och kontrollera om ljudstörningar eller statisk. Om det inte finns någon statisk när du spelar en CD eller kassett, kan problemet vara med antennen eller radiostation som du försöker att lyssna på. Låt kontrollera antennen och ersättas om det är problemet.
4

Kontrollera om distorsion i stereohögtalarna. Om du hör distorsion som kommer från högtalarna, kan de skadas, eller dina högtalare kanske inte kunna hantera förstärkaren i huvudenheten. Har högtalarna kontrolleras och ersättas av en erfaren installatör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64115.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.