Felsökning av en 2003 Honda Civic Brake System

Bromssystemet i din 2003 Honda Civic är en av de viktigaste delarna av din bil. Av uppenbara säkerhetsskäl bör du alltid se till att dina bromsarna fungerar på rätt sätt så att du kan stanna fordonet vid behov. Om du upplever problem med din Honda Civic bromsar, det finns ett antal åtgärder du kan vidta för att felsöka bromssystemet i bilen. Saker du behöver
Bromsvätska
Jack
Jack står
rörtång
uttag
Ratchet
Bromsrengöringsmedel
Plastslang
Droppkar

Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din bil. Leta reda på bromsvätskebehållaren - detta är en plastbehållare märkta som sådana. Kontrollera att behållaren är fylld till rätt nivå med markeringen på behållaren. Lägg DOT3 bromsvätska till markeringen på behållaren när den är låg.
2

Kontrollera bilens säkringsbox för en trasig säkring om låsningsfria bromsar (ABS) varningslampa på instrumentbrädan är på, de säkringsdosorna för 2003 Honda Civic ligger under ratten och under huven på vänster sida. Se till att datorns elektriska anslutningar är ordentligt ansluten om det inte finns någon trasig säkring, dessa ligger under instrumentbrädan. Du kanske vill ta bilen till en professionell om du inte är bekväm att arbeta med datoranslutning.
3

Höja fordonets front med en domkraft och stödja den på pallbockar. Avlägsna muttrarna sedan hjulet. Inspektera bromsskivan för djupa repor eller tung scoring, lätta repor är en del av allmänt slitage på en skiva, men tunga repor kräver bearbetning av skivan. Dra skivan ut ur bilen och ta den till en verkstad om du märker tunga skador.
4

Spray bromsarna med broms renare för att ta bort damm och smuts som kan orsaka dina bromsbelägg till göra otillräcklig kontakt med skivan. Använd aldrig tryckluft eller petroleumbaserade lösningsmedel för att ta bort bromsdamm.
5

Lufta bromssystemet för att säkerställa att ingen luft har kommit in i ledningarna. Fyll behållaren med bromsvätska, se vätskenivån noga, då blöder bromsarna, för att säkerställa att det inte tömma sig. Lossa luftningsskruven på varje hjul en liten mängd och sedan placera en bit plastslang över luftningsskruven montering. Har en assistent bromspedalen och öppna luftningsskruven, låta vätskan rinna ut i en långpanna tills den saktar. Upprepa denna process tills du ser någon luft i den vätska som kommer ut ur linjen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66507.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.