Problem med motorn stannade när varma i en 1998 S10 Chevy

Chevy andra generationen (1994 till 2004) S-10 och dess GMC Sonoma kusin kom med GM: s corporate 2,2-liters, fyrcylindrig som bas motor, med 4,5-liters V-6 Vortec finns som tillval. Stalling när het är inte ovanligt, särskilt i fordon som utnyttjar den typ av tändsystem att S-10 gör. Hot Coils

oddsen är goda att din varma blockering problemet härstammar från en dålig tändspole. Coil spänning sjunker med temperaturen, och tändspolar kommer, med tiden, bli bättre på att vända el till värme än högre spänning. Det undre inre spänningen ökar ampere, vilket initierar en kaskad effekt skenande överhettning. Till skillnad från många moderna motorer, används Vortecs av ​​denna tid en enda spole i stället för flera slingor eller en spole-on-plug arrangemang. Det lämnar noll felmarginal där spolen överhettning är berörda.
Testa Coil

Du behöver en digital multimeter för att testa din spolens inre resistans, vilket är ett mått på dess tillstånd som helhet. Dra ledningsnätet och utgående kabel från spolen. Nu, ställa in din multimeter till ohm av motstånd (den grekiska Omega symbol) och peta sonderna in i de positiva och negativa polerna på spolen (där selen inkopplad). Den bör läsas mellan 0,70 och 2,00 ohm, något utanför det intervallet indikerar en dålig spole. Ta den svarta proben från din multimeter och lägg dem på utgången på spolen. Du bör få en behandling på mellan 7.000 och 11.000 ohm.
Tändningsmodulens

tändmodulen är en del i din distributör som styr gnista uppehålla gång regleras av den gamla punkten tändsystemet. Den tändmodulen är ett slags batteri eller kondensator som snabbt absorberar och utsläpp energi. När modulen blir "mättad" med makt, den automatiskt utsläpp och skickar gnista till tändstiften. Moduler misslyckas på samma sätt som spolar, löpning ineffektivt i början, sedan hetare och ännu mer ineffektivt. När spolen blir varm nog, gnista bo går utom kontroll och motorn dör. Modulfel börjar vanligtvis som en intermittent stall, utvecklas till en no-start tillstånd när varma och slutligen direkt död.
Sensor Problem

En massa luftflöde sensor använder en uppvärmd tråd för att upptäcka luftflöde, luften passerar över den uppvärmda tråden kyls det med ett visst belopp, som talar om för datorn exakt hur mycket luft som går i. En smutsig MAF sensor tråd eller funktionsstörning MAF lätt kan orsaka en varm-motorstopp tillstånd. Kontrollera din grenröret sensor lufttryck också, vakuum läckor i MAP-sensorn montering och i dess tillhörande slangar kan orsaka problem som liknar en dålig MAF sensor. MAP och MAF arbetar tillsammans för att leverera samma information, så ett fel i en kunde replikera symptomen på den andra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68255.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.