Automotive Luftkonditionering Pressure Switch Felsökning

En bil luftkonditioneringsapparater tryckvakt cykler bilens kompressor på och av när köldmediet trycket faller under en acceptabel nivå. Detta skyddar kompressorn från skador. Köldmedium sliter inte ut eller avdunsta: endast läckande luftkonditioneringssystem har låga köldmedium nivåer. Automotive luftkonditioneringssystem med låg köldmedium nivåer måste ha läckan repareras innan du laddar systemet. Troligtvis har en bil med ett luftkonditioneringssystem som inte kommer att kyla en låg köldmedium nivå. Saker du behöver
multimeter
köldmedium mätare
Byglingstråd
Visa fler instruktioner
1

bort säkringen luftkonditioneringen. En bra säkring, finns i säkringshållaren, inte kommer att ha några svarta brännmärken. För att testa säkringen, vrid en multi-mätaren till ohm inställningen. Placera en ledning på varje säkringsterminal. Mätaren ska visa kontinuitet. Byt ut säkringen.
2

Installera köldmediet mätare till köldmediet tjänsten ventilen, finns på stora köldmedieledningen i motorrummet. Kontrollera att det finns tillräckligt med köldmedium, ca 56 psi med systemet i "off"-läge. Om inte, reparera läckan och fyll på köldmedium.
3

Koppla bort tryckvakten elkontakten. Tryckvakten, som finns på samma rad som tjänsten ventilen, har en uppsättning av lågspännings kablarna som leder till en plugg. Lyft låsspärren på pluggen innan du drar pluggen gratis.
4

Placera ledningarna i den multi-mätare, inställd på ohm, om stiften finns på tryckvakten. Mätaren ska läsa kontinuitet om systemet har en acceptabel köldmedium nivå. Om inte, byt ut tryckvakten.
5

Stäng av luftkonditioneringen på. Kontrollera spänningen går till kontakten med den multi-mätaren vara till DC-volt. Placera en ledning över fordonsramen och den andra ledningen in i pluggen öppningar, en i taget. En öppning bör läsa mellan 12 och 14 volt. Om inte, felsöka det elektriska systemet som leder upp till tryckomkopplaren. Stäng av systemet.
6

Sätt en bygel i de två öppningarna i pluggen. Vänd systemet luftkonditioneringen på. Om kompressorn slås på, byt ut tryckvakten. Om kompressorn inte startar, kontrollera kompressorreläet. Stäng av systemet.
7

Avlägsna bygel. Anslut brytaren i. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65160.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.