Tecken på att din generator är att gå ut

Generatorn håller ditt bilbatteri Juiced och dess elektriska system flyter smidigt. Till skillnad från de direkta-strömgeneratorerna installerats före 1960-talet, remdrivna generatorer fungerar genom att konvertera din vevaxelns mekanisk energi till växelström, och sedan tillbaka till likström innan energin når bilens elsystem. Om batteriet inte verkar hålla en avgift, det är en röd flagga din generator kan behöva bytas ut. Voltmetern Test

voltmätare mäter likström spänningen över batteriets terminaler. Den röda ledningen på voltmetern klämmor till den positiva polen. Den svarta kabeln klämmor till jordanslutningen. Hålla allt utom motorn, bilen rev till en snabb tomgång. Om det läser mindre än 12 volt, behöver din generator sannolikt ersätta. Om det står högre, slå på din värmare, radio och strålkastare. Om det står 14 volt, du är i god form. Om det läser mindre än 13 volt, kan din generator att gå ut.
Bearing med Noise

Ta lite värmeslangen och håll den mot örat samtidigt som andra änden pekade mot generatorn. Om du hör ett högt skrapande ljud, kanske din generatorns lager att gå ut. Du kan också ta bort drivremmen och driva generatorn remskiva manuellt för att kontrollera om en mullrande eller gnisslande ljud. Om banden är slitna, kan de bidra till buller och behöver bytas ut tillsammans med generatorn.
Fältspänningen

Generatorer måste få fält spänning för att generera elektricitet. Kontrollera F-märkt tråd med din voltmeter. Det bör läsa 12 volt. Ett annat sätt att kontrollera fältet spänningen är av magnetism. Använd en bit metall och håll den nära generatorns sida, men inte röra det. Du ska känna en mild magnetisk dragningskraft. Om du gör, är fältet spänningen där.
"Idiot" Ljus

fältspänningen retar din generator när du startar bilen. Det går ca 12 volt via en generator lampa. Mekanik kallar detta "idiot" ljus. Om det är utbränd, är din generator sätter inte ut saften. Byt ut glödlampan så att du kan korrekt diagnostisera ditt generatorns utgång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66036.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.