Hur du kontrollerar om motorproblem

motorproblem kan komma i olika former, och symtomen kan inkludera ljud, lukter och minskade körförmåga. Många av dessa symtom har också flera orsaker, så felsökning av motorn helt kan vara mycket tidskrävande om du inte vet exakt vad du letar efter. Alla bilar och lätta lastbilar som säljs i USA, däremot, använder ett standardsystem för motordiagnostik. Detta system spårar förekomst och frekvens av varje fel med motorn. Kontroll systemet först kommer att spara en hel del felsökning tid. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Titta i benutrymmet på förarens sida av fordonet. Någonstans under instrumentbrädan, kommer du att hitta ett utlopp som kallas en "Data Link Connector." DLC är porten till OBD-II-systemet. Läget varierar beroende på märke och modell, men i de flesta fordon DLC kan hittas i den allmänna närheten av rattstången (se Resurser).
2

Anslut din OBD-II skanner till DLC. Skannern kommer att ha en diagnostisk kabel som slutar i en 16-polig kontakt. DLC innehåller 16-pin mottagare, och det kommer att rymma skannerns kabeln.
3

Tryck på skannerns "On"-knappen. Du kommer inte att behöva göra detta med vissa diagnostiska handdatorer, dock. Vissa enheter är förinställda med en auto-start-funktionen, är när en anslutning med en bilens dator avkänns.
4

stänger av bilens tändningsnyckel till "On." Därmed sätts elsystemet på, vilket också kommer att aktivera fordonets diagnostiska dator. Vissa märken, av scanner, men kommer också att behöva motorn startat.
5

Ange en "Scan"-kommandot på din OBD-II handhållen. Device layout avviker med varumärket, och du kan behöva rådfråga din enhets handbok för exakta förfarandet. Vissa enheter har även förinställda göra detta en gång den har gränssnitt med bilens diagnossystem.
6

Titta på koderna, när de visas på enhetens skärm. Du letar efter ett par saker. OBD-II-koder som börjar med bokstaven "P" är relaterade till motor och bränslesystem. För närvarande kan du bortse från allt som börjar med ett "C", "B" eller "U." Men om din enhet visar dessa koder bör du också titta in i dem.
7

Kontrollera status av "P"-koder. Enheten kommer att berätta om du är de "problem" eller "pending". Felkoder har hänt tillräckligt för att utlösa ditt ljus kontrollera motorn, medan väntande koder har inte.
8

Leta upp koderna i enhetens handbok. Det kommer att finnas en lista med betydelser och definitioner. De flesta handböcker erbjuder endast de generiska OBD-II-koder. Din fordonstillverkaren kan också ha kompletterande koder, och handboken kommer inte att ha dem. Du kommer inte heller hitta dem i bilens instruktionsbok. Det enklaste sättet att hitta dem skulle vara online (se Resurser). När du vet vad koderna betyder, kan du avgöra om fordonet behöver köras till en verkstad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66638.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.