Symtom på Kolvring Flutter

En kolvring är en metallring som är placerad i motorns kolv. Det finns tre olika kolvringen typer kallade kompressionsringen, olja kontroll ring och avstrykare. Kolvringar fungera som en sköld mellan förbränningskamrarna och resten av motorn. I tvåtaktsmotorer, behöver kolvringar inte att cirkulera oljan eftersom den blandas direkt med bensin, men i fyrtaktsmotorer, kolvringar cirkulera olja med gas. Ibland kan kolvring fladder eller darrningar uppstå om ringarna inte placeras korrekt och /eller om de bryter på grund av den tunga belastningen av motorn. Drop in fordonsström

En kolvring fladder eller darrningar orsakar oljan att läcka ut ur fordonet, eftersom de fladdrande ringarna inte längre separat förbränningen från motorn. Detta kan leda till en nedgång i bilens effekt eller körsträcka eller båda. En nedgång i makt kan vara ett tecken på många olika bil problem, men så en god professionell mekaniker bör kunna avgöra om kolvringen fladder är orsaken.
Bad Rök

När kolvringar fladder, gör rätt blandning av olja och luft inte förekommer. Detta resulterar i kraftig rök i fordonets utsläpp. Röken orsakades av en fladdrande kolvring normalt vitaktig till färgen och har en obehaglig lukt.
Oljeläckage

Oljeläckage är ett annat symptom på kolvringen fladdra. Kolvringarna hålla överflödig olja bort från cylindrarna. När kolvringar darra, når oljan delar av fordonet där det inte hör hemma. Detta kan leda till en pool av olja att bildas under bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63717.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.