Felsökning av en Ford Ranger Starter

Samtliga sen modell Ford Rangers har en förrätt med en solenoid, och de äldre modellerna har en avlägsen starter solenoid. Båda är täckta. Fjärrkontrollen startsolenoid ligger på passagerarsidan fenderwell. Detta innebär att ett mindre starter kan passa i trånga lägen. Det möjliggör också för en billigare reparation, om bara solenoiden går dåligt. Saker du behöver
Volt och ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

kontrollera strömmen vid startmotorn. Börja vid starter och arbeta bakåt hamna på strömbrytaren. Använda voltmeter och med nyckeln off, kontrollera spänningen på de viktigaste stora 4-mätare tråd där den fäster startmotorsolenoiden. På en avlägsen starter solenoid, är detta den terminal där den 4-gauge wire går från batteriet direkt till solenoiden. Detsamma gäller om en starter-monterad solenoid. Det bör finnas 12 volt. Om inte, kolla tråden för korrosion, en lös terminal på batteriet eller ett dött batteri. Kontrollera spänningen på batteriet och se till att det är 12 volt. Om spänningen är korrekt, gå till nästa steg. Om spänningen inte är korrekt, rengör korrosion och ladda batteriet.
2

Kontrollera liten kabel på solenoiden. Den lilla tråd är den omkopplade ström för att driva solenoiden. Det bör ha 12 volt när nyckeln är i startläge. Har en hjälpare vrid omkopplaren till startläget när spänningen kontrolleras. Om det finns 12 volt i det första steget och det finns 12 volt när nyckeln är i startläge, är solenoiden eller starter dåligt. På en förrätt med en fastsatt solenoid, blir hela startmotorn bytas.
P Om det finns en avlägsen solenoid, ta samma lilla tråd på fjärrkontrollen solenoiden för ström när nyckeln är i startläge. Om det finns spänning, kommer ett högt klick höras varje gång nyckeln vrids till startläget. Om ingen klick hörs sedan kontrollera den motsatta sidan av solenoiden vid 4-mätare tråd går till startmotorn. Om det inte finns någon spänning, är solenoiden dåligt och behöver bytas ut.

Eftersom startmotorn systemet som kontrolleras, gör en kontroll på startmotorn med en skruvmejsel och hoppa solenoiden mellan de två 4-mätare terminaler. När dessa terminaler hoppade den skickar ström till startmotorn och startmotorn ska aktiveras. Om den gör det, är en solenoid allt som behövs. Om så inte är fallet, både solenoiden och starter är dåliga. Om det inte finns någon spänning på den lilla terminalen på solenoiden, testa solenoiden genom att hoppa den lilla terminalen och batteriet-side 4-guage terminal och detta kommer att aktivera solenoiden om den är bra och använda startmotorn. Om det inte fungerar, då solenoiden är dålig. Om det fungerar, och det finns ingen spänning på den lilla terminalen gå till nästa steg.
3

Kontrollera säkringen och reläet. Problemet är mellan tändningslåset och solenoiden så allt däremellan måste kontrolleras. Om säkringen är bra så kolla startreläet. Dra reläet. Använda voltmetern (med nyckel off) Kontrollera anslutningarna för en som har makt. Kom ihåg denna terminal. Låt någon vrida om nyckeln till startläge och kolla efter en annan terminal för att få makt. Om ingen ström, är ledningarna mellan relä och tändningslåset dåligt. Om det finns ström, har honom håller knappen i början och sätta reläet in och lyssna efter det att klicka på. Om inte, kan marken vara dåligt.

Använda ohmmeter (med nyckel off) testa två terminaler som saknade behörighet för kontinuitet till jord. Om det inte finns någon kontinuitet till jord, behöver denna terminal för att ha marken repareras. Om det finns en bra grund så kolla den andra terminalen som hade ingen makt och kontrollera kontinuiteten från denna terminal till den lilla kabeln på startmotorn solenoid. Om det finns ström i reläet på två terminaler då kabeln är dålig och bör ersättas mellan reläet och solenoiden. Tråden kan skäras på reläet och en annan tråd fäst och kör till solenoiden. Om det inte finns någon ström med nyckeln i startläge, är tändningslåset dåligt eller den gula sladden ur tändningslåset är dålig mellan brytaren och reläet.
4

Avlägsna locket rattstången och kontrollera den gula ledningen från tändningslåset för ström när nyckeln är i startläge. Det bör finnas ström bara när nyckeln är i startläge och ingen ström när den är i körläge. Om det finns ström i ledningarna från tändningen till reläet är dåligt eller i fallet med en standard skift bil, är kopplingspedalen switch dåligt. Detta är brytaren på armen av kopplingspedalen som hindrar en start med kopplingen ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64861.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.