Symptomen av växellåda problem

Växellådor, mer känd som växellådor, kan vara en mycket dyr del att ersätta. För att undvika skador på transmissionen, eller för att undvika att köpa en bil med befintliga problem, bör du leta efter tecken som tyder överföring misslyckande. Eftersom vissa sändningar fungerar bättre när de är kalla, men frågor visar när det värms upp, är det alltid bäst att värma upp bilen innan du försöker diagnostisera en transmission problem. Låga Vätskenivåer

Dra ut överföringen oljestickan att kontrollera vätskenivåer. Överföringen oljestickan är oftast placerad bakom oljestickan men inte sticker upp så högt. Torka av oljestickan med en trasa, sätt i det och dra ut den för att kontrollera nivån. Om mätstickan visar nivån är låg, kan detta vara ett tecken på att du har en vätska läcka i din sändning. När du testar nivåer, kan du också testa kvaliteten på vätska genom att droppa den på ett vitt papper. Oljan ska vara klar och inte har några svarta flingor i den. Lukta fluiden. Om du upptäcker en antydan till en bränd lukt, är det också ett dåligt tecken som kan tyda på överförings frågor.
Fördröjd förlovning

Ett av tecknen på överföring problem är fördröjd inkoppling när du växla, exempelvis växling från backväxel. Märker fördröjd engagemang är enklast om du låter bilen sitta i parken position för en stund och sedan försöka att växla om. Försök att starta motorn i parken och sedan, med foten på bromsen, byt till körläge. Bilen ska kännas som den vill gå framåt, men övergången ska vara slät. Om det finns en fördröjning mellan när du växla om och när transmissionen sparkar i, kan överföringen bli gammalt.
Brus eller ryckiga rörelser vid växling
< p> När transmissionen växlar du bör märka en liten förändring i tonen i motorn eller notera en förändring i varvtal. Men med överföringar som är extremt slitna, kommer växling inte vara släta --- särskilt mellan första och andra växeln. Om du märker några höga ljud eller om bilen blir ryckiga rörelser vid växling växlar, är detta en bra indikation för överföring misslyckande.
Slipping

halka sändningen är resultera i en transmission som har blivit mycket slitna. Du kan testa för att se om detta är ett problem genom att köra din bil, accelerera och kontrollera rpm läsning. Om du trycker på gaspedalen och ligger kvar på en konstant hastighet men rpm fortsätter att stiga detta är ett tecken på en halkade transmission.
Check Engine Light

Om kontrollera motorn ljuset tänds, är detta en indikation på problem i din motor som skulle kunna orsakas av din sändning. Din överföring kanske inte alltid vara fel, men du bör ändå se till att lyssna några varningar som visas på bilens instrumentbräda. Att skjuta rådde bil underhåll kan förvärra problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65888.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.