Min Jaguar XJ6 elmanövrerade stolar kommer inte att fungera

Jaguar XJ6 sedan erbjuder sina passagerare ett brett utbud av funktioner och tillbehör, inklusive elmanövrerade stolar. Som i alla bilar, men det Jaguars elmanövrerade stolar är bara en bekvämlighet tills de slutar arbeta. Diagnostisera och reparera helt ur funktion XJ6 platser kräver bara några gemensamma verktyg och kan få lyxen tillbaka till en lyxig bil. Saker du behöver
T40 Torx-fattning och hylsnyckel
10mm kombination eller ringnyckel
platt skruvmejsel Review, Digital eller analog Volt-Ohm mätare
Visa fler instruktioner

1

Öppna bilens bagageutrymme. Lyft den högra delen av stammen golvet för att komma till fordonets batteri. Använd 10mm skiftnyckel för att lossa den negativa batteripolen, och koppla terminalen från batteriet. Lägg den negativa batterikabeln och terminal åt sidan så att det inte kan röra den negativa posten på batteriet. Sätt inte i batteriet i 15 minuter, och därefter återansluta batteriet. Kontrollera att batteriet terminalen är ordentligt åtdragen till batteriet stolpen och ominstallera bagageutrymmets golv panelen. Stäng stammen, och kontrollera om sätet är fortfarande ur funktion. Processen att koppla bort bilbatteriet och åter ansluta den kallas en hård återställning, och ofta är det enda som behövs för att fixa XJ6 datorfel. Om din plats fortfarande inte fungerar, gå vidare till nästa steg.
2

Leta rutorna heelboard säkring vid basen av baksätet undre kudden. Dessa säkringsdosorna är bakom heltäckningsmatta panelerna under den främre kanten av baksätet. Använd flat skruvmejsel för att vrida runt fästanordningen i mitten av den matta panelen. Vrid fästet 1/4 varv i endera riktningen för att lossa panelen och dra hela matta panelen fram emot att avslöja säkringsboxen. Ställ panelen åt sidan och ta bort panelen för andra elcentralen på samma sätt.
3

Anslut minuskabeln på din Volt-Ohm mätare till alla tillgängliga marken punkt på fordonet. Fordonets kropp är ansluten till batteriet marken, så någon ren anslutning till kroppen fungerar. Vrid bilens tändning, men starta inte motorn. Kontrollera om batteriets spänning vid säkringar F3, F4, F9 och F12 i högra heelboard säkringsdosan, och F6 i vänstra heelboard säkringsdosan. Använd positiva ledningen på mätaren för att testa om makten vid båda exponerade anslutningspunkter på varje säkring. Om någon säkring saknar kraft på någon av sina terminaler, dra ur säkringen i säkringsdosan och titta på ledaren inne i säkringen inspektion fönstret för att se om det är intakt. Om någon säkring interna ledare bränns, byt ut säkringen mot en säkring med samma strömstyrka. Om du byter en säkring i detta steg, kontrollera om de elmanövrerad stol fungerar korrekt efter säkringsbyte.
4 p Om stolen fortfarande inte fungerar, använd T40 Torx-fattning och hylsnyckel för att ta bort 4 bultarna som håller förarsätet i golvet. Bultarna är placerade vid ändarna av de två svarta skenor metallsäte under sitsen. Fäll hela sätet tillbaka för att få tillgång till undersidan av sätet. Placera modulen sätet kontroll under förarsätet. Identifiera de två blå kontakter på sätet styrmodulen. En kontakt har 22 tråd platser, och den andra har 12 tråd platser. På kontakten med 22 platser, hitta den vita och rosa tråd i den 11: e tråd platsen.
5

på tändningen, använd din mätare för att testa om makten på tråden. Om det inte finns någon ström i kabeln, testet för kontinuitet mellan den vita och rosa tråd och säkring F12 i högra heelboard säkringsdosan. Om det inte finns någon kontinuitet, finns det ett kabelbrott mellan säkringsdosan och sätet som måste repareras. Slå av tändningen. Kontrollera om makten på 12-placering kontakt i trådarna 4, 6, 7, och 12. Wire 4 är färgad brun och grön, tråd 6 är brun och ljusgrön, tråd 7 är brun och orange, och tråden 12 är brunt och grått.
6 p Om någon av dessa trådar inte har makt , kontrollera brutna ledare mellan styrenheten och säkringsdosan. Använd din mätare för att kontrollera kontinuiteten från ledningarna 4 och 6 till höger heelboard säkringarna F3 och F4, respektive. Använd mätaren för att kontrollera kontinuiteten från ledningarna 7 och 12 till vänsterstyrda heelboard säkringar F6 och F9, respektive. Om någon av dessa trådar inte ha kontinuitet, det finns ett kabelbrott som måste repareras.
7 p Om alla säkringar är intakta och makt är närvarande vid alla kablar testades i föregående steg , byt modulen sätet kontroll och använd T40 Torx bultarna ominstallera sätet. Styrmodulen misslyckande är vanligt, men testa ledningarna innan du byter ut modulen kan undvika att byta ut en modul i onödan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67082.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.