Hur felsöker jag en 1989 Toyota Motor?

Utföra datoriserade diagnos är aldrig den ultimata motorn felsökning svar. Men eftersom de flesta självtester är enkelt att installera och genomföra, bör det alltid vara det första steget. Detta gäller för alla fordon, inklusive Toyotas tillverkade 1989. Det diagnostiska systemet är bra för att generera leads och erbjuda en plats att börja undersöka. Sedan 1989 Toyotas predate nuvarande standardiserade diagnostiska systemet, måste du använda Toyotas självtestning förfarande. Därifrån måste du göra en lista över platser i motorn. Saker du behöver
Byglingstråd
Pen
Anteckningar
Visa fler instruktioner
1

Öppna Toyotas huven och titta in i motorrummet. Titta mot baksidan av motorn i två rör i nära anslutning till varandra, vilket kommer att täckas med lock. Dessa terminaler Toyota kallar TE1 och E1.
2

Ta bort locken från TE1 och E1 och anslut dem med bygel. Om du äger en Tercel eller MR2, terminalerna måste du ansluta kallas T och E1.
3

sitter bakom ratten och sätter nyckeln i tändningen. Vrid nyckeln till "On", men lämnar motorn.
4

Räkna antalet gånger kontrollera motorn ljus blinkar på dig. Toyotas blinkkoder består av två siffror. Kontrollera motorn ljus blinkar det första numret, kommer det att finnas en paus, och den andra siffran blinkar. Till exempel kommer kod 26 består av två blixtar, en paus och sex blixtar. Det blir en längre paus mellan slutet av en flash-kod och början på en annan. Krafsa dessa kodnummer på ett anteckningsblock. Sätt koderna i vänstra marginalen och lämnar utrymme för anteckningar.
5

Vrid Toyotas elektriska systemet och ta ut nyckeln ur tändningslåset. Avsluta bilen och söka på nätet för att hitta de definitioner för Toyotas blinkkoder, bilens instruktionsbok kommer inte att ha den informationen. När du har hittat definitionerna, kopiera dem bredvid deras motsvarande kodnummer.
6

tillbaka till din Toyota och undersöka motorn. Rita en linje genom kodnummer och definition när den har kunnat uteslutas som en möjlig motorproblem. Om du har gått igenom listan och har inte hittat problemet, överväga att köpa en Haynes reparationshandbok för din Toyota. Det andra alternativet skulle vara att ta bilen till en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66432.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.