Hur felsöker jag en 1990 Mustang?

Den 1990 Ford Mustang GT var utrustad med en 5,0-liters åtta-cylindrig motor. Det kom med flera olika vanliga funktioner, inklusive en drivrutin front airbag, säten hink, bromsar makt, tilt ratt, 15-tums hjul, aluminiumfälgar, elektriska fönsterhissar och makt ytterbackspeglar. Eftersom Mustang består av många olika system, delar och komponenter, kan det vara svårt att felsöka vilka delar behöver bytas ut när du har ett problem med din bil. En metod är att märka olika typ och placering av lukter din Mustang avger när du använder bilen. Instruktioner
1

Lokalisera syresensorn när Mustang har en svavel eller ruttna ägg lukt kommer ut ur avgassystemet. Sensorn kan vara skadad eller defekt. Du bör också kontrollera PCV-ventilen och katalysator för att se om de är igensatta eller defekta. Hitta förgasaren för att se om den är smutsig eller trasig och kontrollera PCV slangen för att se om det är igensatt eller har kollapsat.
2

Titta på Mustang ventilspindeltätningar när bilen avger en rök lukt ur avgasröret när du startar bilen. Tätningarna kan vara skadad eller defekt. Inspektera topplockspackning i motorn för att avgöra om det finns någon kylvätska läcker in i motorns cylindrar.
3

Inspektera oljepåfyllningslocket när du luktar olja runt motorrummet medan Mustang är parkerade. Locket kan vara skadade eller saknas. Du bör även inspektera PCV ventil, ventilen genomföringen och ventil armbågen för att avgöra om någon av dessa komponenter är inkopplade, skadade eller kollapsat. Titta också på topplockspackning för att se om oljan läcker ut ur det eftersom packningen är skadad eller felaktig.
4

Hitta och undersöka Mustang värmeelementet när du luktar en mögel lukt inuti passagerarutrymmet. Värmeelementet kan läcka kylvätska i Mustang golvyta. Om mögliga lukten kommer från stammen kolla gummilister runt stammen dörren för att se om det skalas eller slitna och så att vatten kan komma in i stammen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67274.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.