Felsökning Power Locks i en 1992 Ford Mustang

I 1992 års Ford Mustang använder en elektrisk solenoid för att aktivera mekanismen dörrlåset. De främsta orsakerna till ett fel i Mustang makt dörrlås systemet omfattar säkringar, felaktiga switchar och dåliga magnetventiler ställdon. Testa varje del i en logisk process för eliminering är nyckeln till att diagnostisera dessa problem. Testning är inom förmågan hos den genomsnittliga hem mekaniker. Grundläggande handverktyg och en bil kretsprovare krävs. Saker du behöver
testlampan Skruvmejselsats
Dörrpanel borttagningsverktyg
Visa fler instruktioner
1

vrid startnyckeln till körläge. Kontrollera att säkringarna i enlighet-dash säkring block med testet ljus. Fäst klämman testet ljuset på ren metall under instrumentbrädan och röra sonden slutet av testet ljus till de två små stiften i slutet av bladet stil säkringar används i Mustang säkringsblock. Båda stiften ska lysa testet lätt vid beröring. Byt ut alla säkringar som visar ett ljus på en tapp, men inte den andra. Om dörrlås fortfarande inte fungerar, gå vidare till nästa steg.
2

Ta bort skruven i dörrlåset trimplatta och de två skruvarna i armstödet. Avlägsna trimplatta täcker baksidan av den yttre spegeln. Använda dörren verktygsstativ borttagning, pop dörrpanelen loss från dörren och skjut det uppåt och ut från dörren för att ta bort det. Koppla växlarna från ledningsnätet. Ta brytaranordningen från panelen, och koppla in den i kabelnätet. Ställ panelen åt sidan för att undvika skador.
3

Koppla ur magnetventilen dörrlås placerad innanför dörren och röra sonden slutet av testet ljuset till terminalerna i pluggen. Skjut omkopplaren dörrlåset från låset för att låsa upp och titta testet ljuset. Det ska blinka när det skjuts i en riktning men inte den andra. Testa den andra terminalen i kontakten på samma sätt. Det ska tändas i motsatt riktning som den första terminalen. Om lampan inte tänds i endera riktningen, byt ut. Om den lyser på båda terminalerna, byt solenoiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63685.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.