EGR Ventil felsökning

The avgasåterföring ( EGR) används för att avleda en liten mängd avgaser tillbaka till motorn. Gaserna minska förbränningstemperaturen att minska utsläppen. Bad EGR-ventiler orsakar en ökning av utsläppen samt andra problem . Visuell inspektion

EGR-ventilen kan demonteras och inspekteras för skador . Sprickor, korrosion eller andra skador noterades på kroppen eller interna komponenter kommer att kräva att ventilen bytas . Defekta Membranen är en vanlig orsak till EGR-ventilens misslyckande, men membranet kan inte ses på de flesta ventiler .
Rengöring

avsätts på botten av EGR-ventilen kan orsaka ventilen för att misslyckas. Avlagringarna kan rengöras , men försiktighet måste användas för att inte skada membranet inuti ventilen . Dessutom kan det lilla röret eller kanalen att avgaserna passerar tillbaka till motorn blir igensatt av insättningar. En liten tråd eller liknande föremål kan användas för att sondera röret för hinder.
Diagnostisk testning

Diagnostiska skannrar kan användas för att bestämma om EGR-ventilen fungerar. Bilverkstäder kan slutföra testningen , eller skannrar kan köpas från bildelar butiker . Utrustning finns att testa EGR-ventil prestanda , men utrustningen är mycket dyrare än att köpa en ny ventil .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66861.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.