Hur att läsa data från en Scan Tool

Bil Code Scanners låter en mekaniker eller bilägaren förstå och "läsa" de signaler som lagras i bilens färddator. Använda ett datorspråk kallas ombord diagnostisk kod, drar skannern information från bilens dator minne och översätter det till kodnummer för användaren. Denna information hjälper sedan reda på vad som orsakar problem bil drift, beroende på vilken signal som ges av bilens sensorer. Saker du behöver
OBD-II bil scanner Tool Review OBD-II-kod Computer lista hotell med Internetanslutning
Code uppslagsbok
Anteckningar
Pen
Show Mer Instruktioner
1

Köp en OBD-II-skanner kompatibel kod för fordonsdiagnostik antingen på din lokala bil del butik eller online via din dator och Internetanslutning. Köp en scanner som visar både bilen kod och kategori för bästa resultat. Vissa bildläsare ger bara koden.
2

Öppna din bil förarsidans dörr och sitta i förarsätet. Hitta panelen koden korsningen nedanför ratten eller på sidan av konsolen och öppna den. Blanda inte ihop det med gruppcentralen. Öppna panelen. Sätt i anslutning änden av skannern i korsningen panel för kodläsning.
3

Sätt din bil nyckeln i tändningslåset och vrid bilen till "ON" läget men startar inte bilmotorn. Titta skannern uppstart och läs bilens dator. Låt skannern tid att bearbeta koderna sparade på bilen minnet tills de visar på skannern skärmen.
4

Använd ett anteckningsblock och penna för att anteckna de koder som visas på skannern om bilen vänder av. Stäng av bilen och koppla ur skannern när du är klar.
5

Se din kod uppslagsbok eller en webbplats som OBD-koder för att avgöra vad problemet koderna visar. Använd koden för att bekräfta vilken typ av signal och varningsmeddelande. Använd en webbplats eller din kod uppslagsbok för att få en detaljerad beskrivning av det potentiella problemet och som givare ger signal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66895.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.