Hur fungerar min OBD-11 AutoScanner

On-Board Diagnostics Version II (OBD-II) är ett standardiserat system för att fastställa gemensamma problem i ett fordon. Sedan 1996, fordon som tillverkas i USA är OBD-II-kompatibel. OBD-II AutoScanner är en enhet som du kan ansluta till din bil för att hjälpa till att diagnostisera vad som orsakar problemen. När du ansluter den här enheten till din bil, kommer du att få en kod som du kan använda för att avgöra problem med din bil. Saker du behöver
Computer
Visa fler instruktioner
1

Sätt i "DTC Lookup" cd i datorns skivenhet och stänga den. Klicka på "Install"-knappen på skärmen som visas och följ anvisningarna på skärmen för att installera programvaran. Klicka på "Finish" när du ombeds och ta ut CD-skivan ur facket. Öppna det program som du just installerat och lämna det upp på din dator.
2

Leta upp "Data Link"-anslutning för din bil. Varje fordon tillverkade efter 1996 i USA har en och det är oftast placerad under instrumentbrädan på förarsidan. Om det inte ligger här, kommer det att finnas en etikett som förklarar var den är placerad i bilen.
3

Anslut datakabeln från OBD-II-skanner för "Data Link" anslutning. Ta bort locket över anslutningen om man är närvarande. När du sätter i kabeln, kommer du att märka att strömmen för OBD-II är på. Det är nu klart att användas.
4

Tryck på "Upp" eller "Ned"-knappen för att markera "Läs Codes" alternativet i huvudmenyn och tryck på "Enter"-knappen för att välja. Vänta ett ögonblick som OBD-II utför en diagnostisk scan. Om den upptäcker problem, kommer en fem-siffrig kod visas på skärmen tillsammans med ett meddelande som talar om hur många koder det upptäcktes.
5

Tryck knapparna "Up" och "Down"-knapparna för att gå igenom de tillgängliga koderna. Gå tillbaka till datorn och skriv in koderna en i taget i det diagnostiska programmet för att bestämma innebörden av och grunden för varje kod. Om du inte kan hitta koden i listan, kan du hitta ytterligare koder genom att besöka webbplatsen eller ringa kundtjänst för bilens tillverkare. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68267.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.