Hur Testa EGR Ventil i en 1990 Chevy bil

En avgasåterföringsventil, eller "EGR" ventil, är ett utsläpp-kontroll fram vilket minskar mängden kväve som läcker ut i atmosfären. EGR gör detta genom att dirigera en del av avgaserna tillbaka in i insugningsröret, där den kemikalier bränns för en andra gång i förbränningsrummen. En defekt EGR ventil resulterar ofta i en ojämn tomgång och en minskning i kraft och bränsleeffektivitet. Chevrolet utrustat sina 1990 personbilar med en portade-typ EGR ventil. Lyckligtvis är denna typ av EGR-ventilen lättast att testa. Saker du behöver
Hand-vakuumpump
Visa fler instruktioner
1

Dra åt parkeringsbromsen och växla transmissionen till antingen "Park" eller "Neutral".
Sida 2

Starta motorn och låt den bli varm.
3

Stäng av motorn.
4

Inspektera gummi vakuumslang som fäster på toppen av EGR-ventilen efter tecken på sprickor eller veck. En skadad EGR slang bytas ut.
5

Dra gummi vakuumslangen bort från toppen av EGR-ventilen. Tryck slangen som sträcker sig från botten
6

av en hand-vakuumpump över bröstvårtan på toppen av EGR-ventilen. Detta är samma nippel från vilken gummi vakuumslang fästes till.
7

Applicera 10 inches av vakuum till ventilen med handpump.
8

Position en spegel under toppen av EGR-ventilen att inspektera ventilens membran. Membranet bör förbli öppna enligt 10 inches av vakuum under minst 20 sekunder. Om membranet inte öppnas, för om nålen på handpump sjunker successivt innan 20 sekunder har gått ut, skall EGR-ventilen läcker och bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63716.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.