Hur man diagnostiserar en Saturn Tändningslås eller Switch Problem

Saturn fordon använder en transponder inuti startnyckeln för att förhindra obehörig start av motorn. Det är en komponent inuti instrumentbrädan och kopplas till tändningslåset som skickar en signal till startmotorn tillåter fordonet att starta. Om du upplever problem med din tändningsnyckel eller switch, kan du behöva en enkel knapp reset eller kan du ha en trasig tändningslåset som behöver bytas ut. Instruktioner
1

Öppna säkringen panelen under rattstången genom att vrida ratten på moturs gruppcentralen och dra ner på omslaget.
2

lokalisera säkringen för starter i gruppcentralen med säkringsförteckningen på undersidan av säkringen luckan.
3

Ta ut säkringen med en säkring avdragare i säkringsskåpet.
4

Kontrollera säkringen för att se till att metallbandet inne i säkringen inte är trasig eller skadad på något sätt. Om det är, byt ut säkringen med en annan säkring med samma ampere.
5

Vrid tändningsnyckeln och försöker starta motorn. Om batteriet är känt för att vara fulladdat, bör Saturn börja. Om det finns ett fel i tändningslåset, hör du inte den typiska svagt "klick" när du först vrider tändningsnyckeln till "III" för att starta motorn. Om det finns ett "klick" när du försöker starta motorn men motorn startar inte, kan problemet vara med tändningsnyckeln transponder. Du måste ha båda dessa komponenter servas av en Saturn återförsäljare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64561.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.