Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Justera spelet i Servostyrning

En lös rattstången kan göra din körupplevelse känns bräcklig och osäker. Om den känslan håller orsakas av för mycket spel i din servostyrning box - ett vanligt problem - några enkla justeringar kan göras till dess "snäckväxel" att reda ut din ride. Se bara till att dina bälten är inte löst först. Om inte, är det servostyrning rutan det antagligen. Saker du behöver
Bil jack, två montrar och fyra underläggskilen ruler
Skruvmejselsats
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Sätt växeln i neutralläge, engagera nödbromsen och jack upp framhjulen, placera en pallbock under varje sida av det främre stativet. Placera stoppklossar bakom bakhjulen.
2

Vrid ratten hela vägen till vänster. Använd en linjal för att mäta hur långt du nu måste vända den till höger för att börja vrida ratten i motsatt riktning. Mer än 1 tum är för mycket.
3

Öppna motorrummet och lokalisera styrningen bostäder, oftast på förarsidan nära brandväggen. Använd din manual för att lokalisera denna växellåda. Hitta snäckdrevet på toppen av lådan, som vanligtvis innehåller en försänkt skruv och låsmutter.
4

Använd en skiftnyckel för att lossa men inte ta bort låsmuttern. Använd en skruvmejsel för att dra åt skruven snäckväxel 1/4 varv medsols. Dra åt låsmuttern igen.
5

tillbaka till förarsätet och undersöka pjäsen på ratten igen. Om du har förbättrats, men vill ha bättre resultat, fortsätter steg 4 tills du har uppnått rätt spänning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61715.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.