Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur installerar jag Skruvfjädrar på en 1984 Chevrolet El Camino?

De främre spiralfjädrar på en 1984 Chevrolet El Camino samarbeta med absorbenter Front Shock att reglera markfrigången och åkkomfort av fordonet. Dessa spiralfjädrar är tillverkade av bandstål, och när de blir äldre, kan spolarna börjar förlora sin fjädrande kvalitet, och framsidan av El Camino kan börja sag och sloka. För att åtgärda problemet måste du byta ut spiralfjädrar, vilket innebär att man tar isär den främre hjulupphängningen för att ta bort dem, och sedan installera de nya. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
skiftnyckel som
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
brytjärnet
Replacement spiralfjädrar
ersätter saxsprint
Visa fler instruktioner
1

Sätt på parkeringsbromsen på El Camino och lossa de främre hjulet klackarna med däck järn. Lyft El Camino: s front med domkraft och sätta pallbockar under ramen för El Camino. Ta hjulen utanför resten av vägen med däck järn.
2

unbolt stötdämparen från ramen och den undre styrarm med 3/8-tums Ratchet och uttag och en öppen- skiftnyckel. Skruva loss krängningshämmaren från undre länkarm med samma verktyg. Placera domkraften under den nedre länkarm. Lyft upp domkraften så huvudet av jackkontaktema mitten av armen där stötdämparen monterades.
3

Ta ut sprinten i nedre länkarm med sprinten avdragare och sedan skruva isär nedre kulleden från spindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Sänk domkraften tills spindeln bryter fri från den nedre styrarmen, sedan fortsätta att sänka tills spiralfjädern kan tas bort med spett. Sätt i den nya spiralfjädern i ramen fickan, tryck sedan den nedre delen av fjädern till våren ficka på nedre länkarm med spett.
4

Lyft uttaget igen, komprimera spolen i processen, tills du kan installera den nedre länkarm till spindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Installera en ny saxpinne i nedre länkarm med händerna. Sätt tillbaka stötdämpare och krängningshämmare samband med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel.
5

Sätt hjulen på El Camino och skruva dem på plats med hjälp av däck järn, och sedan sänka El Camino från domkraften med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61606.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.